Harmen van der Steenhoven (D66)

'Gemeente Aalsmeer bestaat niet meer in 2040'

Amstelveen - Het Amstelveense raadslid Harmen van der Steenhoven, fractievoorzitter van D66, voorspelt dat gemeente Aalsmeer in 2040 niet meer bestaat. Dat schrijft hij op persoonlijke titel in een column op de website van D66, naar aanleiding van de breuk tussen Aalsmeer en Amstelveen.

Aalsmeer en Amstelveen liggen ambtelijk in scheiding, omdat Aalsmeer weigert een bijdrage te doen in ICT-investeringen.

Van der Steenhoven betreurt dat, maar meldt dat de bijdrage aan de ICT-ontwikkeling niet meer dan redelijk is: 'De eisen van inwoners aan de digitale dienstverlening zijn de afgelopen tien jaar significant gestegen. Ook de dienstverlening aan de inwoners van Aalsmeer,' schrijft hij. Van der Steenhoven denkt dat de ware reden van de breuk is dat 'gemeente Aalsmeer zelfstandig wil blijven en bang is voor een bestuurlijke fusie in de toekomst'.

Volgens Van der Steenhoven verloopt de samenwerking juist goed, maar heeft Aalsmeer het gevoel zelfstandigheid te verliezen. Hij denkt dat Aalsmeer te klein is om zelfstandig verder te kunnen en serieus in de problemen kan komen. Van der Steenhoven spreekt van een mini-Brexit. 

'Zonde, want daar gaat weer veel geld en tijd in zitten. Extra zonde, want ik voorspel u dat (ongeacht deze ambtelijke scheiding) de gemeente Aalsmeer in 2040 niet meer bestaat,' aldus Van der Steenhoven.

Lees hier de column op de website van D66.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws