Harmen van der Steenhoven (D66)

'Gemeente Aalsmeer bestaat niet meer in 2040'

Amstelveen - Het Amstelveense raadslid Harmen van der Steenhoven, fractievoorzitter van D66, voorspelt dat gemeente Aalsmeer in 2040 niet meer bestaat. Dat schrijft hij op persoonlijke titel in een column op de website van D66, naar aanleiding van de breuk tussen Aalsmeer en Amstelveen.

Aalsmeer en Amstelveen liggen ambtelijk in scheiding, omdat Aalsmeer weigert een bijdrage te doen in ICT-investeringen.

Van der Steenhoven betreurt dat, maar meldt dat de bijdrage aan de ICT-ontwikkeling niet meer dan redelijk is: 'De eisen van inwoners aan de digitale dienstverlening zijn de afgelopen tien jaar significant gestegen. Ook de dienstverlening aan de inwoners van Aalsmeer,' schrijft hij. Van der Steenhoven denkt dat de ware reden van de breuk is dat 'gemeente Aalsmeer zelfstandig wil blijven en bang is voor een bestuurlijke fusie in de toekomst'.

Volgens Van der Steenhoven verloopt de samenwerking juist goed, maar heeft Aalsmeer het gevoel zelfstandigheid te verliezen. Hij denkt dat Aalsmeer te klein is om zelfstandig verder te kunnen en serieus in de problemen kan komen. Van der Steenhoven spreekt van een mini-Brexit. 

'Zonde, want daar gaat weer veel geld en tijd in zitten. Extra zonde, want ik voorspel u dat (ongeacht deze ambtelijke scheiding) de gemeente Aalsmeer in 2040 niet meer bestaat,' aldus Van der Steenhoven.

Lees hier de column op de website van D66.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.