Herbert Raat met Karin en Frank van Kerkwijk

Gemeente Amstelveen koopt vleugel voor raadhuis

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft op de valreep van 2019 een vleugel aangeschaft die actief zal worden gebruikt in het raadhuis. De aankoop werd vandaag gedaan bij het Amstelveense familiebedrijf Van Kerkwijk Piano's. 

Wethouder Kunst & Cultuur, Herbert Raat (VVD), was hoogstpersoonlijk mee bij de aanschaf, zo liet hij vandaag op Twitter weten. Het college van B en W besloot vorige week tot koop over te gaan.

Niet meer huren

Raat legt desgevraagd uit dat de aankoop van de vleugel op termijn een kostenbesparende en waardevaste investering is, omdat voorheen telkens een vleugel moest worden gehuurd bij recepties en gelegenheden in het raadhuis. En dat liep aardig in de papieren. 'Met de aanschaf van een eigen vleugel kunnen we ook veel flexibeler zijn in het gebruik. En we kunnen de vleugel vaker gebruiken', zegt Raat.

Tweedehands

Met de aanschaf is een bedrag gemoeid van circa 10.000 euro. Raat stelt dat het om een tweedehands top-exemplaar in nieuwstaat gaat en dat Van Kerkwijk uitstekend heeft meegedacht als het gaat om prijs/kwaliteitverhouding. De wethouder, die samen met een beleidsambtenaar de winkel aan de Amsterdamseweg bezocht, prijst het vakmanschap van Van Kerkwijk. 'Een geweldig familiebedrijf', aldus Raat. 'En we komen binnenkort terug, want de gemeenteraad heeft ook besloten dat er een buitenpiano op het Stadsplein moet komen.'

Huiskamer

De vleugel wordt in februari 2020 geleverd en komt op de eerste verdieping van het raadhuis te staan, nabij de raadszaal. Daar worden door het jaar heen tal van recepties en bijeenkomsten georganiseerd. De ruimte werd eerder door burgemeester Mirjam van 't Veld omgedoopt tot 'De huiskamer van Amstelveen', maar de ruimte is - ander dan die naam doet vermoeden - niet publiekelijk toegankelijk en alleen op uitnodiging te bezoeken. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.