Het Amstelveense raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel

Gemeente Amstelveen krijgt ruim 60 miljoen euro op rekening gestort

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft deze week ruim 60 miljoen euro op de rekening gestort gekregen in verband met de verkoop van de Eneco-aandelen.

Dat meldt wethouder Herbert Raat (Financien, VVD) op Twitter, met een foto van een afschrift.

'Geld dat we goed kunnen gebruiken, zeker nu', zegt Raat, die aangeeft dat het nog spannend was of de overmaking deze week afgerond zou worden in verband met de huidige corona-crisis. 'Je weet het nooit, je hebt het geld pas, als het op de rekening staat', zegt hij. 'En dat is nu gelukkig het geval'.

Het totale bedrag dat Amstelveen ontvangen heeft uit de aandelenverkoop bedraagt euro 60.321.092,42. Eerdere schattingen gingen uit van een bedrag rond de 50 miljoen euro. 'Het is meer dan we hadden verwacht,' zegt Raat.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.