Beeld via Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen lanceert nieuwe acties voor isolatie van woningen

Amstelveen - Om het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger te maken voor Amstelveners gaat gemeente Amstelveen van start met een nieuwe isolatieaanpak, die gericht is op verschillende inwonersgroepen in Amstelveen. Er gaan deze maand twee isolatieacties van start.

Eén isolatieactie voor woningen met een laag energielabel en een maximale WOZ-waarde van € 608.000,- (DEFG) én een collectieve isolatieactie voor bewoners van Amstelveen Noord.

1) Isolatieactie voor woningen met laag energielabel (DEFG)

De gemeente voert met deze actie de door het Rijk bedachte regeling uit die is gericht op woningeigenaren met een laag energielabel (DEFG) en een 'lage' WOZ-waarde. In Amstelveen betekent dat deze actie toegankelijk is voor eigenaren van woningen met een WOZ-waarde van maximaal € 608.000,-.

Speciaal voor deze groep inwoners kan er per woning tot € 1.500 Isolatiesubsidie ter beschikking worden gesteld voor het aanbrengen van isolatie. Deze subsidie kan gecombineerd worden met andere subsidies, zoals de subsidie Energiebesparing en de ISDE-subsidie van het Rijk. De Isolatiesubsidie is beschikbaar voor 300 woningen. Woningeigenaren die in aanmerking komen ontvangen een brief en flyer met uitleg over deze aanpak.

2) Collectieve isolatieactie voor heel Amstelveen Noord

Ook  start op 15 februari 2024 ook een nieuwe collectieve isolatieactie voor Amstelveen Noord (ten noorden van de A9) Woningeigenaren in dit deel van Amstelveen kunnen naast vloer/bodem- en dakisolatie ook kiezen voor glasisolatie. Woningeigenaren ontvangen een brief van de gemeente met het aanbod.

Online informatiebijeenkomst
Ter voorbereiding op deze collectieve isolatieactie is op donderdagavond 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst gepland.

MELD JE HIER AAN

Tijdens deze bijeenkomst wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond op 22 februari kan via www.energieloketamstelveen.nl

Huiseigenaren kunnen zich van 22 februari tot en met 21 maart 2024 sowieso vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere het type isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.

Extra advies, begeleiding en financiën
Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: 'Voor sommige inwoners is het relatief eenvoudig de woning te isoleren, bijvoorbeeld omdat de woning al grotendeels geïsoleerd is of als het om relatief eenvoudige en betaalbare ingrepen gaat met een snelle terugverdientijd. Voor andere inwoners is isoleren veel ingrijpender, bijvoorbeeld bij gevel- of dakisolatie of bij beperkte financiering. Deze groep helpen wij extra met advies, begeleiding en een financiële stimulans.'


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.