AmstelveenZ

Gemeente Amstelveen legt uit voorzorg Citrix-servers plat

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft al haar Citrix-servers, waarmee medewerkers op afstand in kunnen loggen in de bedrijfssystemen, afgelopen nacht uitgeschakeld op advies van het Nationaal Cyber Security Centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Die adviseerde gisteren om dergelijke servers uit te zetten.

'Wij hebben het advies opgevolgd en deze servers uit voorzorg vannacht uitgeschakeld', meldt de gemeente. 'Meerdere gemeenten hebben inmiddels hetzelfde besluit genomen. Wereldwijd zijn afgelopen week diverse partijen met vergelijkbare servers aangevallen en een aantal zijn daadwerkelijk gehackt'.

De gemeente verzekert dat inwoners en ondernemers geen last ondervinden. 'De website van de gemeente is bereikbaar en ook alle telefonie werkt gewoon, net zoals alle interne verkeer op de werkplekken in het raadhuis'.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.