Ondergrondse afvalcontainers met afval ernaast; het is een regelmatig terugkerend beeld in sommige Amstelveense straten [Archiefbeeld: Gemeente Amstelveen]

Gemeente Amstelveen reageert op afval naast ondergrondse containers

Amstelveen – 'Door de feestdagen is het inzamelen van afval (het legen van ondergrondse containers, red.) niet overal in Amstelveen volgens de gebruikelijke routine verlopen. Hierdoor zijn we een beetje achterop geraakt. Zaterdag gaan we extra inzamelen om dit in te halen.’

Dat stelt een woordvoerder van gemeente Amstelveen naar aanleiding van een publicatie op AmstelveenZ.nl gisteren [Volle afvalcontainers blijven terugkerend probleem], over ondergrondse afvalcontainers aan de Parelvisserslaan waar grote hoeveelheden afval naast waren gedumpt. Daarop volgden via Facebook ook diverse foto's van volle afvalcontainers met afval er naast in andere Amstelveense straten.

Probleem met kaartlezer

De gemeente laat weten dat het gedumpte afval aan de Parelvisserslaan is opgeruimd. De gemeente heeft daar ook een tweede restafvalcontainer opengesteld, zodat deze te gebruiken is zonder pas. ‘Er was een probleem met de kaartlezer, vandaar dat deze niet te gebruiken was’, laat de gemeente weten.

Onder het bericht plaatste een bewoner ook een foto van gedumpt afval op 8 december 2018 op dezelfde plek aan de Parelvisserslaan. Dit heeft volgens de gemeente niets te maken met volle containers: 'Het gaat in dit geval om grof afval dat niet in een container past, maar gratis weggebracht moet worden naar het Afvalbrengstation of tegen betaling opgehaald kan worden door Afvalbeheer.'

Afvalpassen niet afleesbeer

De gemeente wijst erop dat het plaatsen van afval naast de container niet is toegestaan en ook dat er boetes worden uitgedeeld wanneer handhavers van de gemeente ontdekken wie dit heeft gedaan. ‘Wie verantwoordelijk is voor het dumpen van afval valt alleen niet af te lezen aan de afvalpassen waar de bewoners gebruik van maken', aldus de gemeente.

Privacy

'Wij kunnen in verband met de privacyregels niet zien wie de pas gebruikt en hoe vaak. Deze informatie is voor ons niet zichtbaar. Bewoners denken vaak dat zij betalen per keer dat zij de container openen met hun pas. Dit is niet het geval. De afvalpas is een sleutel,'aldus de gemeente. Handhaving kan alleen achter de naam en het adres van de vervuiler komen als zij in de zakken persoonsgegevens aantreffen.

Meer informatie over de privacyregels is te lezen op www.amstelveen.nl/anders_inzamelen


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.