Pixabay.com

Gemeente Amstelveen roept particuliere verhuurders op terughoudend te zijn met huurverhogingen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft particuliere verhuurders opgeroepen coulant te zijn tijdens de coronacrisis. Corporaties zoals Eigen Haard, DUWO en Woonzorg Nederland zijn volgens gemeente Amstelveen al 'terughoudend met huurverhogingen en zetten huurders niet op straat'.

'Wij doen een beroep op uw organisatie om terughoudend te zijn met huurverhogingen en geen huurders met betaalachterstanden uit hun woning te zetten', schrijft wethouder Rob Ellermeijer in een brief aan de particuliere partijen.

Maatwerk corporaties
Gemeente Amstelveen stelt dat corporaties zoals Eigen Haard, DUWO en Woonzorg Nederland al terughoudend omgaan met huurverhogingen en  huurders niet op straat zetten. Ook wordt maatwerk toegepast bij mensen die in financiële problemen komen', aldus de gemeente. 

Wegvallen
De gemeente meldt dat door het wegvallen van omzet, inkomen of opdrachten ondervinden veel Amstelveners de financiële gevolgen van de coronacrisis. Zowel het Rijk als de gemeente heeft regelingen om inwoners en ondernemers te steunen. 'Wij zetten samen de schouders eronder om steun te bieden bij financiële nood, zodat er een weg wordt geboden om overeind te blijven en na de crisis verder te kunnen', zegt Ellermeijer.

Particuliere verhuurders
Bij particuliere partijen heeft de gemeente geen wettelijke middelen om maatregelen af te dwingen. Met de brief die is verstuurd doet de gemeente een moreel appel op de particuliere verhuurders om terughoudend om te gaan met huurverhogingen en om geen huurders met betaalachterstanden tijdens deze coronacrisis uit te zetten. 'Wij gaan overleggen met deze partijen over het woon- en huurbeleid, zoals ook in de woonagenda is aangekondigd. In deze coronacrisis horen wij ook graag of ze contact hebben gehad met huurders over financiële problemen en of zijn generieke maatregelen toepassen of maatwerkoplossingen bieden', zegt Ellermeijer.


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.