Pixabay.com

Gemeente Amstelveen roept particuliere verhuurders op terughoudend te zijn met huurverhogingen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft particuliere verhuurders opgeroepen coulant te zijn tijdens de coronacrisis. Corporaties zoals Eigen Haard, DUWO en Woonzorg Nederland zijn volgens gemeente Amstelveen al 'terughoudend met huurverhogingen en zetten huurders niet op straat'.

'Wij doen een beroep op uw organisatie om terughoudend te zijn met huurverhogingen en geen huurders met betaalachterstanden uit hun woning te zetten', schrijft wethouder Rob Ellermeijer in een brief aan de particuliere partijen.

Maatwerk corporaties
Gemeente Amstelveen stelt dat corporaties zoals Eigen Haard, DUWO en Woonzorg Nederland al terughoudend omgaan met huurverhogingen en  huurders niet op straat zetten. Ook wordt maatwerk toegepast bij mensen die in financiële problemen komen', aldus de gemeente. 

Wegvallen
De gemeente meldt dat door het wegvallen van omzet, inkomen of opdrachten ondervinden veel Amstelveners de financiële gevolgen van de coronacrisis. Zowel het Rijk als de gemeente heeft regelingen om inwoners en ondernemers te steunen. 'Wij zetten samen de schouders eronder om steun te bieden bij financiële nood, zodat er een weg wordt geboden om overeind te blijven en na de crisis verder te kunnen', zegt Ellermeijer.

Particuliere verhuurders
Bij particuliere partijen heeft de gemeente geen wettelijke middelen om maatregelen af te dwingen. Met de brief die is verstuurd doet de gemeente een moreel appel op de particuliere verhuurders om terughoudend om te gaan met huurverhogingen en om geen huurders met betaalachterstanden tijdens deze coronacrisis uit te zetten. 'Wij gaan overleggen met deze partijen over het woon- en huurbeleid, zoals ook in de woonagenda is aangekondigd. In deze coronacrisis horen wij ook graag of ze contact hebben gehad met huurders over financiële problemen en of zijn generieke maatregelen toepassen of maatwerkoplossingen bieden', zegt Ellermeijer.


Meer nieuws

112 gisteren 22:57

Vechtpartij in Middenhoven; jongeren op de vuist

Amstelveen - In de wijk Middenhoven in Amstelveen Zuid is zondagavond een grote vechtpartij uitgebroken, waarbij tientallen jongeren waren betrokken. De politie is met veel eenheden in de wijk en zette ook hondengeleiders in.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:59

Amstelveen van voorheen (203)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 203 een foto van het bankgebouw op de hoek van de Middeldorpstraat en de Dorpsstraat.

Algemeen gisteren 09:45

Weer enorme rotzooi in bos na nachtelijke lachgasfeestjes

Amstelveen - Opnieuw zijn flinke hoeveelheden afval aangetroffen in het Amsterdamse bos. Wandelaars troffen vanmorgen onder andere in de omgeving van de Zonneweide grote hoeveelheden lege lachgasballonnen en ander afval aan.

Algemeen 11 jul. 2020 19:45

Amstelveen valt op in onderzoek naar Toeristenbelasting

Amstelveen - Waar het mislopen van Toeristenbelasting door de coronacrisis voor veel Nederlandse gemeenten een enorme financiële aderlating blijkt, valt Amstelveen op doordat er dit jaar niet minder, maar juist meer toeristenbelasting binnen zou komen dan vorig jaar. Hoe zit dat precies?

112 11 jul. 2020 07:51

Overwerk politie door boerenprotest; inclusief nachtelijke achtervolging

Amstelveen - De politie in de regio heeft gisterenavond en afgelopen nacht aardig wat te stellen gehad met protesterende boeren die rondreden met trekkers. Eén bestuurder van een trekker weigerde vannacht te stoppen voor de politie en kon pas na een achtervolging door diverse eenheden worden staande gehouden.

Algemeen 10 jul. 2020 15:45

Vernieuwde speelplaats voor Westwijk

Amstelveen - Aan de Malandolaan in Westwijk heeft wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte, D66) vrijdagmiddag samen met kinderen uit de buurt de compleet gerenoveerde speelplaats aldaar officieel geopend.