Gemeente biedt isolatieactie aan in Amstelveen Noord

Amstelveen - Na Amstelveen Zuid is nu ook Noord aan de beurt. De Gemeente Amstelveen organiseert een collectieve isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord om zo het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.  

Scherpe prijs

Door de aankoop te bundelen kunnen woningeigenaren isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs. Naast vloer/bodem-, spouwmuur-, en -dakisolatie is er ook glasisolatie mogelijk. Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: 'Isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. Isolatie is de belangrijkste stap in de voorbereiding op aardgasvrij wonen. Ook draagt isolatie bij aan een gezonder binnenklimaat, omdat het vochtproblemen voorkomt.'

Isoleren is vaak een relatief eenvoudige ingreep die snel en tegen een gunstige prijs uitgevoerd kan worden. Spouwmuurisolatiekosten zijn door lagere stookkosten gemiddeld binnen vier jaar terugverdiend.

Online informatiebijeenkomst op 13 april

Ter voorbereiding op de actie is op donderdagavond 13 april van 19.30 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de isolatieactie  toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond op 13 april kan via www.energieloketamstelveen.nl.

Inschrijven voor de isolatieactie

Huiseigenaren kunnen zich van 13 april tot en met 13 mei 2023 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere het type isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.


Meer nieuws

112 vandaag 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport gisteren 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'

Algemeen gisteren 14:16

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine is weer uit en wordt de komende dagen verspreid in Amstelveen en omgeving. Op de voorpagina prijkt acteur en zanger Giorgio Sanches.