Gemeente biedt isolatieactie aan in Amstelveen Noord

Amstelveen - Na Amstelveen Zuid is nu ook Noord aan de beurt. De Gemeente Amstelveen organiseert een collectieve isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord om zo het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.  

Scherpe prijs

Door de aankoop te bundelen kunnen woningeigenaren isolatie aanschaffen tegen een scherpere prijs. Naast vloer/bodem-, spouwmuur-, en -dakisolatie is er ook glasisolatie mogelijk. Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: 'Isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort. Isolatie is de belangrijkste stap in de voorbereiding op aardgasvrij wonen. Ook draagt isolatie bij aan een gezonder binnenklimaat, omdat het vochtproblemen voorkomt.'

Isoleren is vaak een relatief eenvoudige ingreep die snel en tegen een gunstige prijs uitgevoerd kan worden. Spouwmuurisolatiekosten zijn door lagere stookkosten gemiddeld binnen vier jaar terugverdiend.

Online informatiebijeenkomst op 13 april

Ter voorbereiding op de actie is op donderdagavond 13 april van 19.30 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de isolatieactie  toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond op 13 april kan via www.energieloketamstelveen.nl.

Inschrijven voor de isolatieactie

Huiseigenaren kunnen zich van 13 april tot en met 13 mei 2023 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere het type isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.