Gemeente Amstelveen

Gemeente en schoolbesturen tekenen taalklassen convenant

Amstelveen - Kinderen die nog geen Nederlands spreken als ze op de basisschool komen, krijgen in Amstelveen taalonderwijs in aparte klassen. Vandaag, woensdag 3 juli, ondertekenden wethouder onderwijs Frank Berkhout en de schoolbesturen van Amstelwijs en Stichting Onderwijsgroep Amstelland een convenant dat het voortbestaan van deze taalklassen voor het komende jaar garandeert.

De taalklassen zijn bedoeld voor kinderen van bijvoorbeeld kennismigranten en statushouders. 

Nieuwkomers

“Amstelveen is een gemeente met veel kennismigranten en andere nieuwkomers ,” zegt wethouder Frank Berkhout. “Om hun kinderen goed te laten beginnen in het basisonderwijs, is het belangrijk dat ze goed Nederlands spreken, schrijven en begrijpen. De gemeente draagt financieel bij aan de taalklassen die inmiddels bewezen hebben effectief te zijn. Kinderen zitten maximaal een jaar in een taalklas en gaan zo snel als mogelijk naar een gewone basisschool.”

Nieuwkomers-kinderen krijgen in de taalklas intensieve begeleiding bij het leren van de Nederlandse taal. Zij leren Nederlands spreken, lezen, schrijven en luisteren. Ook wordt er aandacht besteed aan rekenonderwijs en kennismaking met de Nederlandse cultuur, school- en leefomgeving.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.