Gemeente gaat verkeersveiligheid bij RODA'23 verbeteren na speciale petitie 'Meisjes onder 10'

Amstelveen - Het gemeentebestuur van Amstelveen heeft het meisjesteam van RODA'23 (onder 10) toegezegd de verkeerssituatie bij hun voetbalvereniging te verbeteren. Dit nadat het team met een speciale petitie (een handgeschreven brief met tekening) duidelijk had gemaakt hoe gevaarlijk de verkeerssituatie aan de Noorddammerweg kan zijn als kinderen komen trainen en voetballen.   

Het is op woensdagmiddagen vaak een drukte van jewelste met aankomende en vertrekkende kinderen bij voetbalverenging RODA'23. Met de drukke Noorddammerweg voor de deur leidt dat geregeld tot gevaarlijke situaties.

'Heel goed opletten dat je niet wordt aangereden'

Diverse meisjes uit het team Onder 10 vinden dat maar wat eng. Speelster Ainhoa (9) trok de stoute schoenen aan en stuurde een handgeschreven brief met tekening naar wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) om aandacht te vragen voor de in haar ogen verkeersgevaarlijke situatie. In de brief vroeg ze in ieder geval om een zebrapad, want dat ontbreekt ter hoogte van het parkeerterrein en de fietsenstalling. 'Als je naar voetbal loopt of fietst dan moet je heel goed opletten dat je niet wordt aangereden. Ik hoor of zie het wel als het kan,' schreef Ainhoa.

Wethouder Raat sloeg aan op de brief en kwam vanmiddag poolshoogte nemen.  at deed hij niet alleen, maar samen met een aantal belangrijke ambtenaren van de gemeente, de voorzitter van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland, Ben Westendorp én de kinderburgemeester.

Laat te wensen over

Hoewel de drukbezochte trainingen waren afgelast vanwege het winterweer, werd het de belangrijke delegatie ter plaatse al snel duidelijk dat de verkeersveiligheid voor de deur van de voetbalclub te wensen overlaat. Zo ligt er geen zebrapad en is ook de fiestoversteek op de Noorddammerweg richting het RODA-terrein niet gemarkeerd of aangegeven met borden. 'Het kan echt beter,' concludeerde ook Westendorp.

Wethouder Raat zegde ter plekke toe dat de gemeente de verkeerssituatie gaat verbeteren. Hij sprak ook van een primeur, omdat hij niet eerder door zo'n jong team was benaderd met zo'n een speciale petitie. De brief en tekening hadden indruk op de wethouder gemaakt.

Geduld

De wethouder vroeg de initiatiefnemers wel om enig geduld, omdat nog bestudeerd moet worden welke maatregelen precies nodig zijn. 'En we hebben te maken met aannenemers en planning, maar we gaan bekijken hoe we de situatie zo snel mogelijk kunnen verbeteren,' aldus Raat. Daartoe spoorde hij aanwezige ambtenaren zelfs aan snelheid te maken, tot  tevredenheid van de aanwezige vertegenwoordigers van het meisjesteam.


Meer nieuws

Politiek gisteren 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels 18 jul. 2024 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen 18 jul. 2024 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen 18 jul. 2024 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen 18 jul. 2024 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.