Amstelzijde, Gemeente Amstelveen

Gemeente geeft visie op toerisme en recreatie in Amstelveen

Amstelveen – De gemeente Amstelveen heeft een visie op toerisme en recreatie opgesteld. Het doel van de visie is om richting te geven aan toekomstige ontwikkelingen.

De toeristische en recreatieve sector in de regio groeit snel. Het zakelijk toerisme groeit sneller dan de economie en de helft van de vrijetijdsbesteding van bewoners vindt plaats binnen de gemeente. De invloed van ‘bewust leven’ groeit met meer nadruk op sport, gezondheid en duurzaamheid. Dit is aanleiding voor de gemeente om een visie op toerisme en recreatie op te stellen.

Voorzieningen

Amstelveen is volgens een persbericht van de gemeente een stad met veel voorzieningen van hoge kwaliteit en een aantrekkelijke stad om te wonen, werken en recreëren. Hoofddoelstelling van de visie is dat Amstelveen aantrekkelijk blijft om te wonen en werken en nog aantrekkelijker wordt om te recreëren en bezoeken.

Amstelveen onderscheidt zich op toeristisch en recreatief gebied in de regio met het kwalitatief hoogwaardige winkelgebied in het Stadshart, de heemparken, het Amsterdamse Bos, de Amstel, de musea, de internationale mix van culturen en de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam en luchthaven Schiphol. Voor Amstelveen vormen vijf kernwaarden het uitgangspunt van de visie

Betrokken

Het gaat hierbij om groen, cultureel, recreatief, ondernemend en internationaal. Lokale belanghebbenden uit de toeristische en recreatieve sector zijn betrokken bij het opstellen van de Visie Toerisme en Recreatie. De gemeente gebruikt de visie voor de verdere uitwerking van de Uitvoeringsagenda Toerisme en Recreatie. In de Uitvoeringsagenda Toerisme en Recreatie en het nog op te stellen Promotieplan wordt verder uitgewerkt op welke wijze de recreant en toerist in Amstelveen worden benaderd en bediend.

De Visie Toerisme en Recreatie ligt vanaf 7 tot 20 mei 2019 ter inzage bij de balie Bouwen op het Raadhuis. Gedurende deze periode is het mogelijk om een inspraakreactie in te dienen. Deze reacties worden betrokken bij de besluitvorming van de gemeenteraad over de vaststelling van de visie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.