Gemeente helpt KNGF met plastic doppen actie

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen heeft een regionaal opslagpunt voor ingezamelde plastic doppen in het leven geroepen om zo een actie van het KNGF Geleidehonden te ondersteunen. 

Vanaf begin dit jaar roept het in Amstelveen gevestigde KNGF landelijk mensen op om plastic doppen apart te houden. De ingezamelde doppen leveren geld op om opleidingen van geleidehonden te financieren.

Container
Anika Blessing van KNGF Geleidehonden: 'We zijn in februari dit jaar gestart met deze goede doelen actie. Inmiddels zijn er door heel Nederland 300 inzamelpunten en nu drie opslagdepots. Dankzij de gemeente Amstelveen kunnen we ook in deze regio plastic doppen opslaan in een container van 40 kubieke meter.'

Mond-tot-mondhond-doppen
De spaaractie is door mond-tot-mondreclame een succes. Amstelveen kent nog geen inzamelpunten bij particulieren, bedrijven of scholen. Belangstellenden met ruimte voor inzameling van minimaal tien zakken met plastic doppen van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken, kunnen zich aanmelden via actie@geleidehond.nl. Meer informatie is te vinden op geleidehond.nl/doppen.”       

Oproep wethouder
Wethouder Peter Bot (duurzaamheid en afvalbeheer): 'KNGF is gevestigd in Amstelveen. Daarom wilde we als gemeente graag meewerken aan hun verzoek voor een regionaal verzamelpunt van plastic doppen in Amstelveen. Het KNGF krijgt een vergoeding van het recyclebedrijf dat de doppen ophaalt en verwerkt. Door meer bekendheid te geven aan deze mogelijkheid van plastic doppen sparen verwacht ik ook inzamelpunten in onze gemeente. Ik roep graag scholen en anderen op om hier aan mee te werken.'


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.