Gemeente hijst regenboogvlag voor Coming Out Day

Gemeente hijst regenboogvlag voor Coming Out Day Foto: Maaike Veeningen en Bas Eenhoorn met de regenboogvlag bij het Raadhuis

AMSTELVEEN - Vandaag, 11 oktober, is het wereldwijd Coming Out Day. Op deze dag wordt stilgestaan bij het 'uit de kast komen' van de LHBT-gemeenschap, zo ook door de Gemeente Amstelveen.

Wethouder Maaike Veeningen en Burgemeester Bas Eenhoorn hesen samen de regenboogvlag, die symbool staat voor de acceptatie van de LHBT-gemeenschap (lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders). Vorig jaar werd in het Stadshart al een regenboogzeprapad in gebruik genomen.

Coming Out Day vindt elk jaar op 11 oktober plaats. Op die dag wordt stilgestaan bij de rechten van de LHBT-gemeenschap en deelt men verhalen over hun coming out, het moment dat ze hun omgeving vertellen over hun geaardheid. Door het gehele land en ook internationaal worden verschillende activiteiten georganiseerd om hierbij stil te staan.

In kaart gebracht


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.