Gemeente Amstelveen

Gemeente kondigt nieuwe zonnepanelenactie aan in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft een nieuwe zonnepanelenactie aangekondigd voor bewoners in het zuiden van de gemeente. Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 7 april (19.30 uur) een online inforrmatiebijeenkomst georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich nu al via de computer, tablet of telefoon aanmelden.

‘We zien dat er veel vraag is naar zonnepanelen,’ zegt demissionair wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66). ‘We zijn verheugd dat we inwoners en bedrijven in de gelegenheid kunnen stellen om mee te doen met deze collectieve actie.’

Met de speciale actie wil gemeente Amstelveen het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden inde gemeente gemakkelijker maken. Gordon: 'De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die verdient u in de regel terug in 5 tot 8 jaar.’

Aanmelden of inschrijven

Inwoners kunnen zich nu al inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze zich hebben ingeschreven ontvangen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. Aanmelden en inschrijven voor de actie kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Informatie voor bedrijven

Bedrijven in Amstelveen die interesse hebben in de aanschaf van zonnepanelen kunnen voor 19 mei 2022 contact opnemen met leverancier Solarprof: per mail (info@solarprof.nl) of telefoon (0348-74 40 25).

De gemeente houdt wisselend acties in het noorden en zuiden van de gemeente. Ook Amstelveen Noord komt weer aan de beurt.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.