Referentiebeeld van een nieuwe Amstelveense skatevoorziening

Gemeente laat voor nieuw skatepark oog vallen op grasveld Legmeerdijk-Schweitzerlaan

Amstelveen - De gemeente wil een nieuw skatepark voor jongeren in Amstelveen Zuid op een nu nog braakliggend stuk grasveld tussen de Legmeerdijk en Schweitzerlaan realiseren.

Volgens de gemeente, die spreekt van een kleinschalig skatepark, heeft een merendeel van de ondernemers en omwonenden die nabij deze locatie wonen, positief gereageerd over de aanleg van een skatevoorziening op deze plek. 

Vrees Geluidsoverlast en vernielingen

Enkele omwonenden en ondernemers hebben volgens de gemeente echter zorgen geuit over geluidsoverlast en vernielingen als er een skatepark komt, maar daar zegt de gemeente aandacht voor te hebben.

'Het grasveld aan Legmeerdijk-Schweitzerlaan lijkt geschikt voor een kleinschalig skatepark. De bebouwing is op een redelijke afstand gelegen en de plek is goed bereikbaar. Het sluit aan op het bestaande voetbalveldje en de jongerenontmoetingsplaats. De gemeente houdt eerst een geotechnisch onderzoek naar de draagkracht van de bodem. De verwachting is dat de vrij drassige ondergrond versterkt moet worden.'

Streep door Duin en Kruidberg

Eerder had de gemeente een locatie aan Duin en Kruidberg op het oog. Tijdens een participatiebijeenkomst met omwonenden bleek dat met name ouderen een skatepark op deze plek niet zagen zitten. De omwonenden benoemden de locatie aan Legmeerdijk als alternatieve mogelijkheid.

Wethouder Floor Gordon (speelvoorzieningen): “Deze plek viel bij ons in eerste instantie af vanwege de drassige bodem. Ook met de omwonenden van deze locatie is inmiddels gesproken en in goed overleg bekijken we hoe we eventuele overlast straks kunnen beperken.'

Sociale controle is opde plek wel minder goed mogelijk, omdat de woningen wat veraf staan. Hieraan besteedt de gemeente indien nodig extra aandacht in samenwerking met de wijkcoach, team Handhaving en de politie.

Langdurig proces, geduld

Het idee voor een nieuw skatepark werd begin 2019 gelanceerd door drie jonge skaters.  Een werkgroep, bestaande uit jonge skaters, de initiatiefnemer, wijkcoach, buurtsportcoach, ontwerper en medewerkers van de gemeente, werkt twee ontwerpen uit. Amstelveners kunnen te zijner tijd kiezen uit twee ontwerpen via www.denkmee.amstelveen.nl. De jonge skaters moeten daarna nog geduld hebben: voor de aanleg van het skatepark is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente verwacht het skatepark begin 2023 te kunnen opleveren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.