Gemeente organiseert zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid

Amstelveen - De gemeente organiseert voor woningeigenaren een zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid. Er kan met zonnepanelen flink bespaard worden op de energierekening en het is beter voor het milieu. Met deze actie wil de gemeente het opwekken van duurzame energie stimuleren.

De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op. Wethouder Duurzaamheid, Floor Gordon: 'Met deze actie willen we het verduurzamen van woningen voor Amstelveners gemakkelijker maken. De vraag naar zonnepanelen is enorm gestegen. Vorig jaar hebben in totaal 1.300 inwoners meegedaan met de inkoopactie.' Bijkomend voordeel dit jaar is dat btw op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 is afgeschaft. Particulieren hoeven de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

Online informatiebijeenkomst inwoners

Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 23 maart een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners. Geïnteresseerden kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie voor inwoners

Inwoners kunnen zich na de informatieavond op 23 maart inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze zich hebben ingeschreven ontvangen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. Vanwege de drukte bij zonnepanelen installateurs is er plaats voor maximaal 750 inschrijvingen binnen deze actie.

Aanmelden en inschrijven voor de actie kan via www.energieloketamstelveen.nl.


Meer nieuws

112 gisteren 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen gisteren 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen gisteren 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport 21 jun. 2024 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen 21 jun. 2024 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

112 21 jun. 2024 08:28

Automobilist botst tegen paal in Middenhoven

Amstelveen - Een automobilist is donderdagavond aan de Dr. Willem Dreesweg tegen een paal gebotst ter hoogte van de tramovergang nabij Jupiter/Melkweg.