Gemeente organiseert zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid

Amstelveen - De gemeente organiseert voor woningeigenaren een zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid. Er kan met zonnepanelen flink bespaard worden op de energierekening en het is beter voor het milieu. Met deze actie wil de gemeente het opwekken van duurzame energie stimuleren.

De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op. Wethouder Duurzaamheid, Floor Gordon: 'Met deze actie willen we het verduurzamen van woningen voor Amstelveners gemakkelijker maken. De vraag naar zonnepanelen is enorm gestegen. Vorig jaar hebben in totaal 1.300 inwoners meegedaan met de inkoopactie.' Bijkomend voordeel dit jaar is dat btw op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 is afgeschaft. Particulieren hoeven de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

Online informatiebijeenkomst inwoners

Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 23 maart een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners. Geïnteresseerden kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie voor inwoners

Inwoners kunnen zich na de informatieavond op 23 maart inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze zich hebben ingeschreven ontvangen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. Vanwege de drukte bij zonnepanelen installateurs is er plaats voor maximaal 750 inschrijvingen binnen deze actie.

Aanmelden en inschrijven voor de actie kan via www.energieloketamstelveen.nl.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.