Gemeente pleit voor culturele samenwerking in Amstelveen

Gemeente pleit voor culturele samenwerking in Amstelveen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – De gemeente Amstelveen wil dat de verschillende Amstelveense cultuurinstellingen beter met elkaar gaan samenwerken. Daarom waren vertegenwoordigers van onder meer Museum Jan van der Togt, Cobra Museum voor Moderne Kunst, Schouwburg Amstelveen, poppodium P60, het poppentheater, het Griffioen, de bibliotheek en bioscoop Pathé gisteren aanwezig tijdens een bijzondere bijeenkomst in wijngaard de Amsteltuin.


- Lees verder onder deze advertentie -

De gemeente had de vertegenwoordigers van de verschillende cultuurinstellingen uitgenodigd. Ook burgemeester Bas Eenhoorn en de wethouders Floor Gordon en Herbert Raat waren aanwezig in de Amsteltuin.

Cultuuragenda

De bedoeling was dat de aanwezigen elkaar beter leerden kennen. “Het was een zeer geslaagde middag”, zegt Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “Er gaat de komende jaren veel gebeuren binnen de Amstelveense cultuur. Zo zijn we hard bezig met een cultuuragenda en zorgt de mogelijke komst van Pathé voor aanpassingen aan de gevel van de cultuurstrip.”

Cultureel adviseur van de gemeente Linda du Prie werd tijdens de bijeenkomst kort door de Raat in het zonnetje gezet. Dit gebeurde vanwege haar inzet voor de cultuur in Amstelveen.


Reacties