Gemeente Amstelveen

Gemeente pleit voor culturele samenwerking in Amstelveen

Amstelveen – De gemeente Amstelveen wil dat de verschillende Amstelveense cultuurinstellingen beter met elkaar gaan samenwerken. Daarom waren vertegenwoordigers van onder meer Museum Jan van der Togt, Cobra Museum voor Moderne Kunst, Schouwburg Amstelveen, poppodium P60, het poppentheater, het Griffioen, de bibliotheek en bioscoop Pathé gisteren aanwezig tijdens een bijzondere bijeenkomst in wijngaard de Amsteltuin.

De gemeente had de vertegenwoordigers van de verschillende cultuurinstellingen uitgenodigd. Ook burgemeester Bas Eenhoorn en de wethouders Floor Gordon en Herbert Raat waren aanwezig in de Amsteltuin.

Cultuuragenda

De bedoeling was dat de aanwezigen elkaar beter leerden kennen. “Het was een zeer geslaagde middag”, zegt Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “Er gaat de komende jaren veel gebeuren binnen de Amstelveense cultuur. Zo zijn we hard bezig met een cultuuragenda en zorgt de mogelijke komst van Pathé voor aanpassingen aan de gevel van de cultuurstrip.”

Cultureel adviseur van de gemeente Linda du Prie werd tijdens de bijeenkomst kort door de Raat in het zonnetje gezet. Dit gebeurde vanwege haar inzet voor de cultuur in Amstelveen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).