Gemeente stopt met waarschuwen in Oude Dorp: tot 150,- euro boete bij negeren inrijverbod

Amstelveen - De tijd van waarschuwen is voorbij als het gaat om het negeren van het inrijverbod in een deel van de Dorpsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen. Na een gewenningsperiode kunnen weggebruikers (auto, motor, bromfiets) die het verbod negeren vanaf vandaag rekenen op een boete die kan oplopen tot 150 euro.

Een deel van de Dorpsstraat (tussen Café Het Wapen en Museum JAN) is sinds twee weken verboden gebied voor auto’s, motoren en bromfietsen. Die maatregel werd vervroegd ingevoerd naar aanleiding van een ernstig ongeval in de Dorpsstraat, waarbij een auto crashte in het terrasgebied en terrasgangers met de schrik vrijkwamen.

Wennen

De gemeentelijke dienst Handhaving heeft sinds de vervroegde afsluiting dagelijks meerdere mondelinge en officiële waarschuwingen uitgedeeld in verband met het negeren van het inrijverbod, maar daar komt nu een einde aan. ‘Om verkeersdeelnemers in de Dorpsstraat te laten wennen aan de nieuwe verkeersregels hebben we de eerste twee weken waarschuwingen uitgedeeld, zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD).‘Vanaf maandag gaan we over op het uitdelen van boetes als de regels worden overtreden.

Boetes

De boete kan volgens de wethouder oplopen tot € 150,-.  Snorscooters die niet harder gaan dan 25 km/u en ook fietsers mogen nog wel het deel van de Dorpsstraat in. 'Aan hen vragen we met klem rustig aan te doen te doen. In dit deel van het Oude Dorp zijn veel terrassen gevestigd. Dat hier voertuigen voorbijrazen die harder rijden dan 25 kilometer per uur is levensgevaarlijk. Daarom zullen we hier streng op handhaven.'

Verkeer dat komt laden of lossen mag overigens nog wel tussen 09.00 en 16.00 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum JAN weer uit. 

Pollers: Stationstraat en Dorpsstraat autoluw

Het straatdeel is momenteel afgesloten met een hek. Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes (ook wel pollers) die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum JAN en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.