Gemeente stopt met waarschuwen in Oude Dorp: tot 150,- euro boete bij negeren inrijverbod

Amstelveen - De tijd van waarschuwen is voorbij als het gaat om het negeren van het inrijverbod in een deel van de Dorpsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen. Na een gewenningsperiode kunnen weggebruikers (auto, motor, bromfiets) die het verbod negeren vanaf vandaag rekenen op een boete die kan oplopen tot 150 euro.

Een deel van de Dorpsstraat (tussen Café Het Wapen en Museum JAN) is sinds twee weken verboden gebied voor auto’s, motoren en bromfietsen. Die maatregel werd vervroegd ingevoerd naar aanleiding van een ernstig ongeval in de Dorpsstraat, waarbij een auto crashte in het terrasgebied en terrasgangers met de schrik vrijkwamen.

Wennen

De gemeentelijke dienst Handhaving heeft sinds de vervroegde afsluiting dagelijks meerdere mondelinge en officiële waarschuwingen uitgedeeld in verband met het negeren van het inrijverbod, maar daar komt nu een einde aan. ‘Om verkeersdeelnemers in de Dorpsstraat te laten wennen aan de nieuwe verkeersregels hebben we de eerste twee weken waarschuwingen uitgedeeld, zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD).‘Vanaf maandag gaan we over op het uitdelen van boetes als de regels worden overtreden.

Boetes

De boete kan volgens de wethouder oplopen tot € 150,-.  Snorscooters die niet harder gaan dan 25 km/u en ook fietsers mogen nog wel het deel van de Dorpsstraat in. 'Aan hen vragen we met klem rustig aan te doen te doen. In dit deel van het Oude Dorp zijn veel terrassen gevestigd. Dat hier voertuigen voorbijrazen die harder rijden dan 25 kilometer per uur is levensgevaarlijk. Daarom zullen we hier streng op handhaven.'

Verkeer dat komt laden of lossen mag overigens nog wel tussen 09.00 en 16.00 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum JAN weer uit. 

Pollers: Stationstraat en Dorpsstraat autoluw

Het straatdeel is momenteel afgesloten met een hek. Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes (ook wel pollers) die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum JAN en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.