'Dit doe je ook niet in je eigen achtertuin', zegt wethouder Raat[Beeld: Gemeente Amstelveen]

Gemeente stuurt aannemer rekening voor vernielen openbaar groen

Amstelveen - De gemeente gaat een aannemer die schade heeft toegebracht aan het openbaar groen aan Heemstede in de wijk Westwijk een rekening sturen.

Omwonenden sloegen medio november al alarm bij de gemeente over de kwestie, maar die greep volgens een omwonende toen niet direct in; de werkzaamheden werden ook niet gestaakt.

Overtreding

Vandaag meldt de gemeente in een persbericht meerdere meldingen van bewoners te hebben gekregen en nu de schade aan het openbaar groen te gaan verhalen op de aannemer. 

Volgens het gemeentelijk persbericht zijn handhavers en een bouwinspecteur op locatie gaan kijken en hebben zij een overtreding geconstateerd en is de aannemer hierop aangesproken. Door het plaatsen van een container en bouwafval en het openbaar groen te gebruiken als opslagplaats zijn volgens de gemeente gras en struiken beschadigd geraakt.

'Ook niet in je eigen achtertuin'

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) geeft in ieder geval aan het gedrag onacceptabel te vinden: 'Wie zich schuldig maakt aan vernieling van gemeentelijke voorzieningen sturen wij een rekening. Dit accepteer je ook niet in je eigen achtertuin. In Amstelveen gaan we netjes om met andermans eigendommen.'

Volgens Raat blijft Handhaving de situatie in de gaten houden en inventariseert wijkbeheer momenteel de schade. Ook wethouder Wijkbeheer, Floor Gordon (D66) is eveneens not amused over de kwestie. 'Wij besteden veel aandacht aan het groenonderhoud in de gemeente en accepteren niet dat aannemers of andere partijen ons groen misbruiken als opslagvoorziening.' 


Meer nieuws

Advertorial Schoolkeuze 2021 vandaag 07:00

Millennium Skills staan centraal op de CSB

Amstelveen/Amsterdam - Onderzoeken, plannen, reflecteren, presenteren; de CSB in Amsterdam Buitenveldert vindt het heel belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Daarom besteedt deze school veel aandacht aan ‘Millennium Skills’. Sterker nog: de leerlingen hebben op de CSB maar vier reguliere lesdagen. De vijfde dag staat helemaal in het teken van deze Millennium Skills.

112 gisteren 23:02

Amstelveen (23.00 u): stilte heerst, politie blijft paraat

Amstelveen - In Amstelveen is tot 23.00 uur dinsdagavond geen sprake geweest van overlast of rellen. De politie - vanavond met veel manschappen op de been - had de situatie tot die tijd volledig onder controle.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (4)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze vierde aflevering een avondfoto van het Stadsplein in het centrum van Amstelveen.