Davey Photography, Pieter Schilt

Gemeente vervangt zieke en oude straatbomen

AMSTELVEEN - De gemeente voert vanaf half oktober weer een controle uit bij een derde van de straatbomen in Amstelveen. Hierbij wordt gekeken naar ziektes, ouderdom en andere problemen.

De gemeente meldt dat er in Amstelveen ruim 31.000 straatbomen zijn. Elk jaar wordt een derde hiervan gecontroleerd in samenwerking met de Groenraad. Vervolgens worden aan de hand van deze controles maatregelen genomen, zoals snoeien, rooien en het vervangen van bomen. Om het aantal gezonde bomen op peil te houden worden er regelmatig nieuwe exemplaren geplant.

Vervangen
Oude bomen kunnen worden vervangen als er sprake is van ouderdom, ziekten, plagen of slechte omstandigheden voor de groei. De gemeente start de tweede helft van oktober met het gefaseerd vervangen van straatbomen. Dit jaar zijn er bijna 70 verschillende locaties aangewezen. Het gaat vaak om het vervangen van één of enkele bomen per locatie. Nieuwe bomen worden waar kan in plantsoenvakken geplaatst, omdat daar de groeiomstandigheden beter zijn dan in bestrating. Nieuwe bomen worden in de winter geplaatst.

De gemeente heeft een lijst met de locaties gedeeld.

Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.