Gemeente vervangt zieke en oude straatbomen

Gemeente vervangt zieke en oude straatbomen Foto: Davey Photography, Pieter Schilt

AMSTELVEEN - De gemeente voert vanaf half oktober weer een controle uit bij een derde van de straatbomen in Amstelveen. Hierbij wordt gekeken naar ziektes, ouderdom en andere problemen.

De gemeente meldt dat er in Amstelveen ruim 31.000 straatbomen zijn. Elk jaar wordt een derde hiervan gecontroleerd in samenwerking met de Groenraad. Vervolgens worden aan de hand van deze controles maatregelen genomen, zoals snoeien, rooien en het vervangen van bomen. Om het aantal gezonde bomen op peil te houden worden er regelmatig nieuwe exemplaren geplant.

Vervangen
Oude bomen kunnen worden vervangen als er sprake is van ouderdom, ziekten, plagen of slechte omstandigheden voor de groei. De gemeente start de tweede helft van oktober met het gefaseerd vervangen van straatbomen. Dit jaar zijn er bijna 70 verschillende locaties aangewezen. Het gaat vaak om het vervangen van één of enkele bomen per locatie. Nieuwe bomen worden waar kan in plantsoenvakken geplaatst, omdat daar de groeiomstandigheden beter zijn dan in bestrating. Nieuwe bomen worden in de winter geplaatst.

De gemeente heeft een lijst met de locaties gedeeld.

Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.