VLN Nieuws, Roy Gerritsen

Gemeente vraagt om onderzoek na vallende brokstukken Galerij-flat

Amstelveen - De gemeente Amstelveen verzoekt de eigenaar van een flat aan de Galerij in het Stadshart om nader onderzoek te doen, nadat er afgelopen zaterdagavond schijnbaar uit het niets stukken beton naar beneden kwamen en op het trottoir vielen.

Bij het incident vielen geen gewonden. De opgeroepen brandweer zette zaterdagavond de omgeving van de flat direct af en verwijderde ook verder loszittend beton van de gevel. Inmiddels blijkt er geen sprake meer van direct gevaar en is het gebied vrijgegeven, maar de gemeente wil dat de zaak verder onderzocht wordt.

Constructief probleem

'Op basis van wat we nu zien is zou er mogelijk sprake kunnen zijn van een constructief probleem, zegt loco-burgemeester en wethouder Herbert Raat. 'Onderzoek door de Vereniging van Eigenaren zou hierover uitsluiting moeten geven. Ook vragen we de schade te herstellen.'

Ook andere gebouwen geïnspecteerd

Raat laat weten dat gemeentelijke toezichthouders inmiddels hebben vastgesteld dat er nu geen gevaar is voor de omgeving. De toezichthouders hebben ook andere in de omgeving liggende gebouwen visueel geïnspecteerd en hebben daar eveneens geen bijzonderheden aangetroffen.

Oproep

Raat benadrukt dat bewoners altijd een melding kunnen doen bij de gemeente Amstelveen als zij een gevaarlijke situatie vermoeden. 'Veiligheid staat voorop,'aldus Raat.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.