Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Uit het raadsbezoek bleek dat diverse wijkbewoners overlast ervaren van ongedierte. Ook zwerfafval in het water was een doorn in het oog van wijkbewoners. Daarnaast kwam zowel het groenonderhoud in de wijk als de verkeersveiligheid bij de Landtong aan de orde en werd er geklaagd over een ongunstige plaatsing van fietsenrekken bij een van de ingangen van winklecentrum Groenhof.

De raadsleden zullen de input delen met de rest van de raad om zo mogelijk situaties verbeteren. Diverse inwoners waarmee de raadsleden spraken, gaven aan het prettig te vinden om in informele setting raadsleden te spreken. 'Raad op straat' zal dit jaar nog meermaals plaatsvinden, om ideeën, meningen en tips van de inwoners op te halen.

Op de foto bovenaan dit artikel: Sandra van Engelen (burgerlid CDA), Jacqueline Höcker (raadslid Goed voor Amstelveen), Lucas van der Aart (wijkkoepel Groenelaan), Gonnie van Rietschoten (raadslid Actief voor Amstelveen), Rolf Daalder (wijkkoepel Groenelaan), Jet Smit (raadslid VVD) en Marjanne Verhoef (wijkkoepel Groenelaan).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.