Impressie van mogelijke woningen uit het Beeldkwaliteitskader Allemankwartier (G2)

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.

Het College van B en W legt het bestemmingsplan voor het eerste deel van de ontwikkeling van het gebied rond wijkcentrum Alleman, dat de projectnaam Allemankwartier draagt, naar verwachting eind mei voor aan de gemeenteraad. Daarin wordt ook de locatie van het nieuw te bouwen gemeentelijke wijkcentrum Alleman/Medisch Centrum Bankras aan Den Bloeyenden Wijngaerdt voorgesteld.

Allemankwartier

Het project onder de naam Allemankwartier voorziet onder meer, naast het toevoegen van woningen, in uitbreiding en verbetering van de gezondheid- en welzijnsfunctie in de wijk door de bouw van een nieuw multifunctioneel gebouw. Daarin komen dus het nieuwe wijkcentrum Alleman en het Medisch Centrum Bankras met apotheek.

Een overzichtstekening van het geplande project Allemankwartier:

65 160424 Alleman G1 wijk en medisch centrum G2 3 woningen G3G4 toekomstige woongebouwen.jpg

G1: Multifunctioneel gebouw
G2: 33 woningen (impressie bovenaan artikel)
G3 en G4: toekomstige woongebouwen

Tevreden

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening): 'Het overleg met de buurt over de woningen naast de basisschool heeft uiteindelijk geleid tot een beter plan. In goed overleg zijn de woningen ingepast in de omgeving met aandacht voor een groene inrichting van de openbare ruimte. We zijn tevreden met het resultaat.'

Fase 2: 90 appartementen pas na 2027

Het tweede deel van de ontwikkeling van Allemankwartier kan pas starten nadat het verouderde, huidige wijkcentrum is gesloopt. De sloop is niet eerder dan in 2027 voorzien omdat voor die tijd het nieuwe wijkcentrum/medisch centrum (uit fase 1) moet zijn opgeleverd. Inde tweede fase zijn twee appartementengebouwen gepland met in totaal 90 appartementen, waarvan 30 sociale woningen van Eigen Haard.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.