Kira Toussaint (Beeld: Naomi Heidinga)

Genomineerden Sporter van het Jaar 2022 Amstelveen bekend

Amstelveen - Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari 2023 wordt de Sporter van het Jaar van de gemeente Amstelveen gekozen. De genomineerden zijn nu bekend: paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru, hockeyster Felice Albers en zwemster Kira Toussaint.

Inclusiviteit

Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari 2023 wordt de Sporter van het Jaar van de gemeente Amstelveen gekozen. Er is bewust gekozen voor Sporter van het Jaar en niet Sportman dan wel Sportvrouw van het Jaar. Iedereen welkom in de sport, een inclusieve samenleving is in Amstelveen het uitgangspunt.  Echt iedereen moet mee kunnen doen aan sport.

Sport moet een plek zijn waar ook bijvoorbeeld ouderen, mensen met een laag inkomen, de LHBTI+ community én mensen met verschillende culturele achtergronden zich thuis kunnen voelen. Iedereen moet kunnen meedoen en iedereen hoort erbij.

Genomineerden

De Amstelveense wielrenner Daniel Abraham Gerbru behaalde tijdens de paralympische spelen in Tokio 2021 op het onderdeel tijdrit goud en brons op wegrit. De van oorsprong Eritrese wielrenner behaalde afgelopen jaar een gouden medaille op het WK tijdrit. 

Felice Albers ging naar het Amstelveen College, combineerde daar school en sport al zodanig dat ze haar hockey talent optimaal kon ontwikkelen. Ze behaalde als 21-jarige olympisch goud in Tokio en won vorig jaar niet alleen het AH&BC de EuroHockey League voor clubteams maar ook  het WK hockey, waar ze de beslissende treffer maakte in de finale. Felice is uitgeroepen tot beste speelster van de wereld in het seizoen 2021-2022; ze is in deze verkiezing van de mondiale hockeybond FIH de jongste winnares van deze eeuw.

Kira Toussaint zwom als kind bij zwemvereniging De Futen in zwembad De Meerkamp en groeide uit tot rugslag specialist. Tijdens het EK afgelopen zomer behaalde Kira brons op de 100 meter rugslag en behaalde ze een gouden medaille op de 4x100 meter wisselslag estafette gemengd.

Uitreiking

Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari 2022 wordt bekend gemaakt wie van deze drie sporters zich Sporter van het Jaar 2022 van de gemeente Amstelveen mag noemen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.