Niels Righarts van stadscafé De Pannenkoek

Geopend Stadscafé de Pannenkoek in Stadshart Amstelveen: 'Signaal afgeven'

Amstelveen - Waar de meeste horecazaken in Amstelveen dichtbleven, opende Stadscafé De Pannenkoek in Stadshart Amstelveen vandaag voor 1 dag de deuren. Het stadscafé zag de opening als een protest en kondigde de actie gisteren al aan op social media. Ook in het centrum van Aalsmeer openden een aantal horecazaken vandaag de deuren.

Eigenaar Niels Righarts van het Amstelveense stadscafé begrijpt er niets van dat de horeca dicht moet blijven en wil met de actie een signaal afgeven. 'Kijk om je heen', zegt Righarts wijzend op het winkelend publiek dat - net als op een normale winkeldag - onafgebroken langs zijn horecazaak trekt. En dus serveerde hij vandaag gewoon weer voor een dagje pannenkoeken en koffie in zijn zaak. Klanten genoten zichtbaar van de protestactie.

Righarts had tot half drie vanmiddag in ieder geval nog niemand gezien die hem sommeerde om de zaak dicht te doen. Of het bij deze ene dag blijft? 'Ja, althans, ik denk het wel,' lacht de altijd goedgemutste eigenaar.

In winkelcentrum Stadshart Amstelveen was het vandaag redelijk druk: in de loop van de middag nam de drukte enigszins toe. Op afhaalhoreca na - waar aardig wat rijen stonden - waren de klassieke horecazaken dicht, zoals aan het Stadsplein.

stadsplein_horeca.jpg
Gesloten horecazaken aan het Stadsplein.


Meer nieuws

Sport gisteren 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns gisteren 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport 12 apr. 2024 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 12 apr. 2024 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.