Gerard Joling rijdt met Bosmobiel door Amsterdamse Bos

Gerard Joling rijdt met Bosmobiel door Amsterdamse Bos Foto: Gerard Joling ging voor het eerste ritje met de nieuwe Bosmobiel zelf achter het stuur zitten. [Hinke Kappert, Communicatie Amsterdamse Bos]

Amstelveen – Tien jaar geleden startte de Rotary Aalsmeer Uithoorn met het initiatief Bosmobiel waardoor mensen die slecht ter been zijn door het Amsterdamse Bos rondgereden kunnen worden. In verband met het tienjarig jubileum heeft Gerard Joling afgelopen woensdag een nieuwe bosmobiel feestelijk in gebruik genomen.

De Bosmobiel richt zich op inwoners van alle zorgcentra en bejaardenhuizen en vrijwilligersorganisaties die minder validen begeleiden uit de gemeenten in de regio rond het Amsterdamse Bos. Het jubileumseizoen is afgelopen woensdag van start gegaan met de feestelijke ingebruikname van twee nieuwe Bosmobielen.

Uitkomst

Gerard Joling overhandigde de elektrische Bosmobielen aan het Amsterdamse Bos en zette vrijwilligers en de dame die de eerste Bosmobiel sponsorde in het zonnetje. “Ouderen denken dat ze niks meer kunnen, maar dat hoeft helemaal niet”, zegt Joling op de website van het Amsterdamse Bos. “Voor ouderen die goed ter hoofd en niet goed ter been zijn is een uitje met de Bosmobiel naar het prachtige Amsterdamse Bos een uitkomst.”

Ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de nieuwe Bosmobiel ging Joling zelf achter het stuur zitten. Groepen kunnen de twee bosmobielen voor een rijdende boswandeling genoemde rit voor in het totaal 60 euro huren.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties