Gerard Keune Meubelen: 'jouw woonwens bij ons in vervulling'

Amstelveen/Uithoorn - Al 58 jaar vind je aan de Schans in Uithoorn het familiebedrijf Gerard Keune Meubelen. Wat in 1966 begon als antiekwinkel, is uitgegroeid tot een meubelzaak waar je terecht kunt voor meubelen op maat. Of het nu gaat om een televisiekast, stoelen, grote boekenkast, bank of een nieuwe vloer: Gerard Keune Meubelen brengt jouw woonwens in vervulling.

Tot de jaren 80 kon je bij Gerard Keune Meubelen terecht voor antieke meubelen, tot ze zelf ook steeds vaker meubelen gingen maken. Wat heel klein begon met een paar tafels, groeide uit tot een grote meubelmakerij. De winkel werd steeds uitgebreider, met een werkplaats achter de Schans en uiteindelijk in Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels is de antiekverkoop geheel overgenomen door meubelen op maat en zorgt het betrokken en gepassioneerde team, bestaande uit Gerard Keune jr., Mike Baanvinger en Rene van der Wilt, dat er binnen een paar weken een meubel in huis staat dat overeenkomt met wat de klant in zijn hoofd heeft.

Op maat

De productie zijn ze inmiddels gaan uitbesteden, maar controle houdt het driekoppige team tot het eind. ‘Zodra een klant met een idee komt, gaan we inventariseren wat de vraag precies is’, begint Gerard Keune jr. We denken mee met de klant, geven eventueel advies aan huis en besteden veel tijd aan dit oriëntatieproces. Aan de hand hiervan maken we een kostenberekening en na goedkeuring kunnen we aan de slag. We gaan tekenen, alle wensen uitwerken en laten het meubel maken. Het is zo mooi om te zien wat de meubelmakers kunnen maken van oud eiken balken. Daar zit een hoop handwerk in. Zodra het meubel klaar is, komt het bij ons binnen en werken we het helemaal af. Vervolgens zorgen wij voor de transport en de montage bij de klant thuis. We doen zoveel mogelijk zelf omdat wij zoveel liefde voor het vak hebben. Je weet nooit hoe een externe partij met de meubelen om gaat.’

Servicegericht

De showroom, die de laatste jaren flink is uitgebreid, staat vol met tafels, kasten, banken en stoelen. ‘Je kunt in de showroom zeker terecht voor een oriëntatierondje en voor ideeën. Aan de hand van de wensen en voorkeuren, gaan we naar de tekentafel. We zijn een ouderwets bedrijf dat alles kan en werken heel servicegericht. Nee is geen antwoord. We proberen overal een mouw aan te passen, hoe ingewikkeld sommige vraagstukken ook zijn. Het is soms lastig, maar 99 procent van de tijd niet onmogelijk. Zelfs als de klant een groot meubel vraagt en deze bijvoorbeeld niet door de deur past, zorgen we ervoor dat het meubel in verschillende delen geleverd wordt om het vervolgens thuis geheel naar wens te monteren.’

Gerard Keune Meubelen 03.jpg

Vloeren

Naast de op maat gemaakte meubelen, kun je bij Gerard Keune Meubelen ook terecht voor vloeren van het Duitse merk Ter Huerne. Of het nu gaat om lamelparket, pvc, avatara of dureco; alles wordt gelegd zoals de klant dat wenst. Ook voor een visgraatvloer draaien ze hun hand niet om. In de showroom is een ruimte ingericht om alle vloeren qua materiaal en kleuren te bekijken. Zo kan er een weloverwogen keuze worden gemaakt. Ook hiervoor geldt: het team van Gerard Keune Meubelen blijft betrokken tot het eind en de vloeren wordt gelegd door iemand die al jaren voor het bedrijf werkt.

Kortom: Gerard Keune Meubelen is dé plek voor meubelen op maat en passende vloeren van hoge kwaliteit. De levering vindt plaats door heel Nederland.

Gerard Keune Meubelen
Schans 7-II
1421 BA Uithoorn
www.gerardkeune.nl
0297-561633
info@gerardkeune.nl

Dit artikel verscheen eerder in de mei-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 88.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.