VTF
112

Geschokte ME'er doet verhaal: 'Wij zijn ook mensen met een gezin thuis'

Amstelveen - Op de Facebook-pagina van Politie Amstelveen is het relaas verschenen van een ME'er uit het Amstelveense team die dienst had tijdens de rellen op het Museumplein. Geschokt door de agressie meldt de ME'er in kwestie dat achter elk uniform een mens schuilt. 'Wij zijn ook mensen met een gezin thuis'.

'Wat er gisteren gebeurde op het Museumplein was geen demonstratie. Het was een samenkomst van mensen die de politie en de maatschappij pijn wilden doen, wilden ontwrichten', zo vertelt de ME'er in kwestie zijn verhaal.
 
'Ik stond op het Museumplein en zag de stenen en nitraatbommen op mij afkomen. Ik voelde de bommen tussen mijn benen ontploffen. Een deel van mijn beschermkap op mijn been was verschroeid door de ontploffing. Ondertussen hoorde ik de ergste scheldwoorden over mij heen komen. Dat mensen zo agressief kunnen doen, ongelooflijk.' 
 
'Achter elk uniform schuilt een mens. Wij zijn ook mensen met een gezin thuis. De adrenaline giert door je lijf als je zo'n grote menigte voor je hebt staan. Je wilt eigenlijk geen geweld gebruiken maar het is helaas nodig om de rust en orde terug te krijgen op straat.' 
 
De ME'er laat weten dat de ME bevelen opvolgt van meerderen, omdat dat de taak van de Mobiele Eenheid is, maar dat zij net zo hard hopen de lockdown snel voorbij is.
 
Lees hieronder het verhaal op de Facebook-pagina van Politie Amstelveen:


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.