De eerste bijeenkomst van Vrouwencirkel Amstelveen

Geslaagde start van Vrouwencirkel Amstelveen

Amstelveen - Het bewonersinitiatief ‘Vrouwencirkel Amstelveen’ is na aantal maanden voorbereiding succesvol van start gegaan.

De eerste activiteit van Vrouwencirkel Amstelveen vond afgelopen vrijdag plaats. Het onderwerp was Japanse Bloesem. Op dat moment stonden de 400 bloesembomen, door de Japanese Women Club (JWC) in het jaar 2000 geschonken, nog net in bloei.

Nieuw begin

Kersenbloesem (Sakura) staat voor een nieuw begin. Het was dus zeer toepasselijk voor de nieuwe Vrouwencirkel Amstelveen om met dit onderwerp van start te gaan. Twee Japanse vrouwen, Mako en Misae, vertelden onder andere over de geschiedenis van de betrekkingen tussen Japan en Nederland, over de betekenis van de bloesem en over de tegenslagen voordat de bomen uiteindelijk geplant werden.

Japanse vouwkunst origami

Misae, voorzitter van JWC, was gekleed in een traditionele Japanse Kimono en daar vertelde ze ook iets over. Hierna liet zij zien hoe je een roos kunt ‘vouwen’. Deze roos, gemaakt van een dun papieren servet, is een vorm van origami, de Japanse vouwkunst. Vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag. Het viel niet mee maar er waren toch een aantal mooi gelukte rozen die mee naar huis gingen.

Geslaagd

Voor de aanwezigen lag nog een mapje klaar met daarin het verhaal van JWC, over de Japanse Bloesem, de namen van de 400 bomen en instructies en origamipapier om zelf bloesem en een kraanvogel te vouwen. Aan de reacties van de 22 deelnemers te zien was het een zeer geslaagde middag. En dat werd door Misae en Mako bevestigd.

Meedoen aan Vrouwencirkel Amstelveen

De volgende activiteit van Vrouwencirkel Amstelveen wordt gehouden op donderdag 11 april van 14.00 tot 16.00 uur bij De Meent. Deelnemers kunnen dan een moodboard maken. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Er zijn nog enkele plekken vrij. Vrouwen die zich willen aanmelden en/of meer informatie willen over de Vrouwencirkel Amstelveen kunnen een e-mail sturen naar: vrouwencirkelav@gmail.com

Amstelidee

Vrouwencirkel Amstelveen is mede mogelijk gemaakt door stichting Amstelidee.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.