Tjapko Poppens en Jan Peter Balkenende

Gespot in Oude Dorp: burgemeester Amstelveen met oud-premier Balkenende

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vanmiddag een onderhoudend gesprek gehad met oud-premier Jan Peter Balkenende. 

De twee ontmoetten elkaar vanmiddag in restaurant The WineKitchen at Sea in het Oude Dorp.

Oud-raadslid Amstelveen

Balkenende was voor zijn premierschap 16 jaar raadslid in Amstelveen. Poppens laat via Twitter weten dat tijdens het gesprek verhalen en achtergronden over de Amstelveense raadsperiode van Balkenende de revue zijn gepasseerd.

De twee discussieerden ook over ‘Den Haag Vandaag' en actuele ontwikkelingen in de regio Amstelveen. Eveneens kwam het historische boek 'Herinneringen aan Amstelveen - van 1900 tot nu' van historisch verzamelaar Evert Zuiderent op tafel.

Krokettenmotie

Balkenende was van 1982 tot en met 1998 gemeenteraadslid in Amstelveen. Via de Tweede Kamer (1998-2002) stootte hij snel door naar het premierschap (2002-2010). Hoewel de oud-premier in zijn Amstelveense periode veel voor de gemeentepolitiek en zijn partij heeft betekend, wordt hij hier ironisch genoeg vooral herinnerd door het indienen van een tikje baldadige en politiek nagenoeg irrelevante krokettenmotie, die uiteindelijk nationaal beroemd werd en in veel gemeenten navolging kreeg.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.

Algemeen 8 dec. 2023 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.