Tjapko Poppens en Jan Peter Balkenende

Gespot in Oude Dorp: burgemeester Amstelveen met oud-premier Balkenende

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vanmiddag een onderhoudend gesprek gehad met oud-premier Jan Peter Balkenende. 

De twee ontmoetten elkaar vanmiddag in restaurant The WineKitchen at Sea in het Oude Dorp.

Oud-raadslid Amstelveen

Balkenende was voor zijn premierschap 16 jaar raadslid in Amstelveen. Poppens laat via Twitter weten dat tijdens het gesprek verhalen en achtergronden over de Amstelveense raadsperiode van Balkenende de revue zijn gepasseerd.

De twee discussieerden ook over ‘Den Haag Vandaag' en actuele ontwikkelingen in de regio Amstelveen. Eveneens kwam het historische boek 'Herinneringen aan Amstelveen - van 1900 tot nu' van historisch verzamelaar Evert Zuiderent op tafel.

Krokettenmotie

Balkenende was van 1982 tot en met 1998 gemeenteraadslid in Amstelveen. Via de Tweede Kamer (1998-2002) stootte hij snel door naar het premierschap (2002-2010). Hoewel de oud-premier in zijn Amstelveense periode veel voor de gemeentepolitiek en zijn partij heeft betekend, wordt hij hier ironisch genoeg vooral herinnerd door het indienen van een tikje baldadige en politiek nagenoeg irrelevante krokettenmotie, die uiteindelijk nationaal beroemd werd en in veel gemeenten navolging kreeg.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.