Tjapko Poppens en Jan Peter Balkenende

Gespot in Oude Dorp: burgemeester Amstelveen met oud-premier Balkenende

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vanmiddag een onderhoudend gesprek gehad met oud-premier Jan Peter Balkenende. 

De twee ontmoetten elkaar vanmiddag in restaurant The WineKitchen at Sea in het Oude Dorp.

Oud-raadslid Amstelveen

Balkenende was voor zijn premierschap 16 jaar raadslid in Amstelveen. Poppens laat via Twitter weten dat tijdens het gesprek verhalen en achtergronden over de Amstelveense raadsperiode van Balkenende de revue zijn gepasseerd.

De twee discussieerden ook over ‘Den Haag Vandaag' en actuele ontwikkelingen in de regio Amstelveen. Eveneens kwam het historische boek 'Herinneringen aan Amstelveen - van 1900 tot nu' van historisch verzamelaar Evert Zuiderent op tafel.

Krokettenmotie

Balkenende was van 1982 tot en met 1998 gemeenteraadslid in Amstelveen. Via de Tweede Kamer (1998-2002) stootte hij snel door naar het premierschap (2002-2010). Hoewel de oud-premier in zijn Amstelveense periode veel voor de gemeentepolitiek en zijn partij heeft betekend, wordt hij hier ironisch genoeg vooral herinnerd door het indienen van een tikje baldadige en politiek nagenoeg irrelevante krokettenmotie, die uiteindelijk nationaal beroemd werd en in veel gemeenten navolging kreeg.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.