Davey Photography, Davey Baas
112

Gestommel bij de buren leidt tot zoektocht naar inbreker

Amstelveen - De politie heeft dinsdagmiddag met meerdere eenheden gezocht naar de verdachte van een woninginbraak aan Strandvliet nabij Zonnestein.

De politie kreeg een melding van een bewoner die gestommel had gehoord bij de buren, terwijl de buren op vakantie waren. De politie ging met meerdere eenheden op de melding af.

De buurman die onraad rook had het bij het juiste eind: een achterdeur bleek geforceerd, maar de verdachte wist net op tijd te vluchten. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar kon de verdachte niet meer traceren.

De Amstelveeense politie is vandaag actief op social media. Via Instagram Stories worden volgers meegenomen in de meldingen die binnen komen. Een daarvan was de inbraakmelding,

De laatste tijd lijkt overigens weer vaker te worden ingebroken  in Amstelveen: de politie waarschuwde ook al voor een toename van inbraken in de omgeving van Westwijk; ook in Elsrijk dienen bewoners extra op te letten.


Meer nieuws

112 vandaag 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.  

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.