United Ukrainian Ballet Company

Gevluchte Oekraïense dansers als The United Ukrainian Ballet Company in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - The United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Op zondag 12 maart om 20.00 uur danst het gezelschap de première van Dancing in Defiance in Schouwburg Amstelveen.

Elke danser heeft zijn eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten dat gevestigd is in Den Haag. Het gezelschap is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederlands is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Senf Theaterpartners om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

Triple Bill

Dancing in Defiance staat stil bij de oorlog die al bijna een jaar woedt in Oekraïne. De Triple Bill bevat werk van de toonaangevende choreografen van dit moment: Alexei Ratmansky, Jiří Kylián, Sol Léon en Paul Lightfoot. De balletten passen elk op hun eigen manier bij het gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog. De voorstellingen van Kylián, Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten.

Partner

Schouwburg Amstelveen biedt als vaste partner van Senf Theaterpartners het theater aan en toont met trots de première van Dancing in Defiance. Eerder in het seizoen steunde Schouwburg Amstelveen via een actie al een theater in Oekraïne. “We vinden het belangrijk om onze maatschappelijk culturele verantwoordelijkheid te nemen, ook voor de Oekraïense gemeenschap”, aldus Quirine Muntz, Hoofd Marketing van het theater. ‘We hopen dat veel Amstelveners die in contact zijn met Oekraïeners naar de voorstelling komen zodat de première ook een ontmoetingspunt wordt voor en met de dansers.’

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.schouwburgamstelveen.nl.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.