United Ukrainian Ballet Company

Gevluchte Oekraïense dansers als The United Ukrainian Ballet Company in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen - The United Ukrainian Ballet Company bestaat uit meer dan 60 gevluchte Oekraïense dansers die hun thuisland zijn ontvlucht na het uitbreken van de oorlog. Op zondag 12 maart om 20.00 uur danst het gezelschap de première van Dancing in Defiance in Schouwburg Amstelveen.

Elke danser heeft zijn eigen verhaal over hoe ze de veiligheid bereikten om zich bij het gezelschap aan te sluiten dat gevestigd is in Den Haag. Het gezelschap is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederlands is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Senf Theaterpartners om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

Triple Bill

Dancing in Defiance staat stil bij de oorlog die al bijna een jaar woedt in Oekraïne. De Triple Bill bevat werk van de toonaangevende choreografen van dit moment: Alexei Ratmansky, Jiří Kylián, Sol Léon en Paul Lightfoot. De balletten passen elk op hun eigen manier bij het gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog. De voorstellingen van Kylián, Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten.

Partner

Schouwburg Amstelveen biedt als vaste partner van Senf Theaterpartners het theater aan en toont met trots de première van Dancing in Defiance. Eerder in het seizoen steunde Schouwburg Amstelveen via een actie al een theater in Oekraïne. “We vinden het belangrijk om onze maatschappelijk culturele verantwoordelijkheid te nemen, ook voor de Oekraïense gemeenschap”, aldus Quirine Muntz, Hoofd Marketing van het theater. ‘We hopen dat veel Amstelveners die in contact zijn met Oekraïeners naar de voorstelling komen zodat de première ook een ontmoetingspunt wordt voor en met de dansers.’

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.schouwburgamstelveen.nl.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.