Davey Photography, Rob Franken [Archief]
112

Gewapende overval Buitenveldert; politie zoekt getuigen

Buitenveldert - De politie zoekt getuigen van een gewapende overval die vanmiddag plaats vond op een brillenzaak aan de Arent Janszoon Ernststraat in Buitenveldert.

Rond 13.30 uur stonden medewerkers van de brillenzaak een klant te helpen toen twee mannen in donkere kleding de zaak binnen kwamen rennen. De verdachten eisten direct meerdere brillen van het personeel. Onder bedreiging van steekwapens namen de verdachten verschillende brillen van dure merken weg.

Vervolgens vluchtten het duo op een blauwe scooter in de richting van de Van Leijenberghlaan. Meerdere politie-eenheden waaronder hondengeleiders zochten tevergeefs in de omgeving gezocht naar de verdachten.

De recherche heeft de overval in onderzoek en hoopt getuigen te kunnen spreken die iets van de overval hebben meegekregen. Ook mensen die in de uren of dagen vooraf aan de overval op 23 oktober 13.00 uur iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie (ovv proces-verbaalnummer PL1300_2021217799). Eveneens hoopt de politie dat er mensen zijn met beeldmateriaal van bijvoorbeeld dashcams of camera's.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.