Archief (VTF)
112

Gewapende overval op mannen in auto aan Texelstraat: politie zoekt getuigen

Amstelveen - De recherche is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op twee mannen in auto, die op 31 augustus plaatsvond aan de Texelstraat in Amstelveen.

De overval blijkt die bewuste woensdag rond tien uur in de avond plaats te hebben gevonden. De slachtoffers kregen terwijl zij in de auto zaten een vuurwapen op zich gericht. De politie geeft niet prijs waar de overvallers op uit waren en of zij buit hebben gemaakt.

Signalement overvallers

Wel is er een siganalement van de overvallers. Beide overvallers waren tussen de 18 en 20 jaar oud en rond de 1,70 meter lang. 

Verdachte 1:
- Man;
- Blanke huidskleur;
- 18 à 20 jaar oud;
- Ongeveer 1,70 meter lang 
- Mollig postuur;
- Kort, opvallend rood opgeschoren haar. 
 
Verdachte 2:
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- 18 à 20 jaar oud; 
- Ongeveer 1,70 meter lang;
- Slank postuur;
- Zwart, opgeschoren, krullend haar

De overvallers renden na de overval weg in de richting van de Rembrandtweg. De geschrokken slachtoffers alarmeerden direct na de overval de politie die een zoekslag maakte in de omgeving. Helaas werden de mannen die avond niet meer aangetroffen.

Hulp van publiek

De poltie roept nu de hulp in van het publiek. Mensen die informatie hebben over deze zaak of iets gezien hebben wordt contact op met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (M.). Ook komt de politie graag in contact met mensen in de omgeving van de Texelstaart die mogelijk nog camerabeelden (deurbelcamera, dashcam) hebben van die avond waarop iest verdachts is te zien.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.