Gewapende overval op supermarkt Van der Hooplaan

Gewapende overval op supermarkt Van der Hooplaan  Foto: Vorig jaar hadden overvallers het voorzien op de geldautomaat van de Coop. Zij maakten uiteindelijk niets buit. [Davey Photography, Davey Baas]

AMSTELVEEN - Criminelen hebben woensdagavond een gewapende overval gepleegd op supermarkt Coop aan de Van der Hooplaan in Amstelveen Zuid. 

Vermoedelijk hadden de criminelen het onder andere voorzien op een geldautomaat binnenin de supermarkt, het is niet duidelijk of de overvallers erin geslaagd zijn een buit te bemachtigen. De daders zouden zijn afgeleid door een surveillerende politie-eenheid die in de buurt reed. Er wordt gesproken van 2 à 3 overvallers.

De pui van de supermarkt werd bij de overval vernield. Een politiehelikopter werd ingezet om te zoeken naar 2 daders. Volgens een Burgernetmelding ging het om twee jongens in de leeftijd van vermoedelijk 18-20 jaar. Een van hen droeg naar alle waarschijnlijkheid een rood trainingspak, de ander een zwart trainingspak. Het duo is gevlucht in de richting van de Bovenkerkerweg.  

De polite heeft de zaak in onderzoek, de omgeving van de supermarkt werd direct na de overval afgezet. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties