VLN Nieuws
112

Gewapende overvallers dringen met veel geweld flatwoning in wijk Groenelaan binnen

Amstelveen - In de flat Elbroes in de wijk Groenelaan is in de nacht van zondag op maandag een gewelddadige woningoverval gepleegd. Meerdere gewapende verdachten drongen de woning met veel geweld binnen. De politie hield ter plaatse meerdere verdachten aan, maar is nog op zoek naar de vluchtende overvallers. De recherche zoekt getuigen van de zaak.

De gewapende verdachten sloegen rond 03.45 uur toe, zo meldt de politie. Er is gezien dat daarna een voertuig hard de straat uit reed. De flat is gelegen aan In de Wolken. Toen de politie na de melding ter plaatse kwam troffen zij drie personen in de buurt van de woning aan.

Alle drie de mannen werden aangehouden en hun rol in deze zaak wordt nog onderzocht. Het pand werd vannacht tijdelijk omsingeld. Toen de politie de woning in ging, roken ze een bijzondere geur. Om alle risico’s uit te sluiten, werden er door de brandweer metingen gedaan. Hieruit bleek dat er geen risico was. Wat er zich verder in en om de woning tijdens de overval heeft afgespeeld en of er buit is gemaakt wordt nog onderzocht.

Getuigenoproep politie
De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:49

Rijksweg A9 bij Amstelveen vrijdagavond eerder dicht vanwege verwachte harde wind

Amstelveen - Rijkswaterstaat is genoodzaakt om de A9 bij Amstelveen - in de richting van Utrecht/Almere - vanavond (vrijdag 14 juni) eerder af te sluiten dan aanvankelijk gepland. De snelweg gaat om 20.00 uur op slot in plaats van 23.00 uur, omdat er stevige wind wordt verwacht die de geplande werkzaamheden kunnen dwarsbomen.

Kunst & Cultuur gisteren 14:00

Topvioliste Anne Bazen stond in halve finale Prinses Christina Concours

Amstelveen - De Amstelveense violiste Anne Bazen (16) was zes jaar oud toen ze voor het eerst viool speelde. Naar eigen zeggen heeft ze het instrument tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. In april stond ze in de halve finale van het Prinses Christina Concours, een toonaangevende klassieke muziekwedstrijd voor jonge talenten tussen de 12 en 19 jaar.

Algemeen gisteren 12:07

Groep Amstelveense ouderen heeft onvoldoende geld om goed te eten

Amstelveen - In Amstelveen is een groep ouderen die niet genoeg geld heeft om goed te eten. Onder deze ouderen bestaat daarover veel schaamte. Ook blijkt dat de ouderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, het vervoer naar de Voedselbank als probleem ervaren.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

T.A.T. Nature: kom tot rust in het Mind Emptiness Center

Amstelveen / Ouderkerk aan de Amstel - Onder de rook van Amsterdam vind je aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren. Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen.