VLN Nieuws
112

Gewapende overvallers dringen met veel geweld flatwoning in wijk Groenelaan binnen

Amstelveen - In de flat Elbroes in de wijk Groenelaan is in de nacht van zondag op maandag een gewelddadige woningoverval gepleegd. Meerdere gewapende verdachten drongen de woning met veel geweld binnen. De politie hield ter plaatse meerdere verdachten aan, maar is nog op zoek naar de vluchtende overvallers. De recherche zoekt getuigen van de zaak.

De gewapende verdachten sloegen rond 03.45 uur toe, zo meldt de politie. Er is gezien dat daarna een voertuig hard de straat uit reed. De flat is gelegen aan In de Wolken. Toen de politie na de melding ter plaatse kwam troffen zij drie personen in de buurt van de woning aan.

Alle drie de mannen werden aangehouden en hun rol in deze zaak wordt nog onderzocht. Het pand werd vannacht tijdelijk omsingeld. Toen de politie de woning in ging, roken ze een bijzondere geur. Om alle risico’s uit te sluiten, werden er door de brandweer metingen gedaan. Hieruit bleek dat er geen risico was. Wat er zich verder in en om de woning tijdens de overval heeft afgespeeld en of er buit is gemaakt wordt nog onderzocht.

Getuigenoproep politie
De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Meer nieuws