Gezocht: vrouwen met passie voor autosport

AMSTELVEEN - Van 10 tot en met 12 juli aanstaande is de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM voor het 15e opeenvolgende jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Rondom het evenement van dit jaar komt Mercedes-Benz Nederland in samenwerking met Radio Veronica met een bijzondere actie. Vrouwen met passie voor autosport kunnen zich melden en via een selectieronde en een finale meedingen naar de hoofdprijs: het beleven van het DTM-evenement op Circuit Park Zandvoort als VIP-gast van Mercedes-AMG. Aanmelden kan via www.radioveronica.nl.

De DTM is een hoogwaardig toerwagenkampioenschap waarin Mercedes-Benz al vele jaren zeer succesvol is. Uit de kandidaten die zich hebben aangemeld, worden 20 deelneemsters geselecteerd, die op maandagavond 6 juli op Circuit Park Zandvoort worden verwacht voor de pre-kwalificatie. Hierbij moet een aantal behendigheidsproeven onder leiding van ervaren instructeurs worden uitgevoerd. Ook mogen de deelneemsters onder begeleiding zelf het circuit verkennen. Aan het eind van de avond worden de finalisten bekendgemaakt. Deze krijgen voor een week de beschikking over een Mercedes-Benz-personenauto met ‘DTM Ladies’ Day’-bestickering.

Topcoureurs
Op vrijdag 10 juli worden de finalistes ’s morgens verwacht bij het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht. Daar ontmoeten ze topcoureurs als Ellen Lohr, de enige vrouw die in de DTM een race won, en Bernd Mayländer, eveneens DTM-racewinnaar en de bestuurder van de FIA Safety Car in de Formule 1, uiteraard ook een Mercedes-Benz. Onder begeleiding van Lohr en Mayländer vertrekken de finalistes naar Circuit Park Zandvoort, waar ze een spannend programma meemaken. ’s Middags volgt de bekendmaking van de winnares, die samen met een introducé(e) het gehele weekeinde in Zandvoort VIP-gast van Mercedes-AMG is. De overiges finalistes worden door Mercedes-Benz Nederland uitgenodigd om het DTM-weekeinde op Zandvoort te volgen.

Christijan Albers
Mercedes-Benz heeft een succesvolle historie in de Nederlandse DTM-ronde, met onder meer drie overwinningen voor de Brit Gary Paffett en natuurlijk de historische zege van Christijan Albers, die in 2003 met zijn Mercedes-Benz CLK voor eigen publiek won. De Nederlandse coureur, die een aantal jaren als fabriekscoureur voor Mercedes-Benz in de DTM actief was, heeft nog steeds goede herinneringen aan zijn succes op Circuit Park Zandvoort in 2003. “Mijn mooiste zege”, noemt hij deze overwinning. Albers is dan ook bij uitstek geschikt om in een uitzending van Radio Veronica het officiële startsein te geven voor de DTM-actie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.