Gezond bewegen in Zwembad De Meerkamp

Amstelveen - Wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer hebben een bezoek gebracht aan ‘Amstelveen Beweegt Gezond!’ in Zwembad De Meerkamp. Twee ochtenden per week wordt er in het zwembad aandacht besteed aan beweegactiviteiten voor volwassenen.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen aquasportactiviteiten oplopend van licht intensief tot zwaar intensief of banenzwemmen. “Het is heel goed en gezond dat volwassenen actief blijven”,  zegt Van Ballegooijen in een persbericht van de gemeente. “Zwemmen is gezond. Kom ook eens kijken.”

Koffie

Amstelveen Beweegt Gezond! is in eerste instantie bedoeld om mensen een kans te geven gezond te bewegen. Na het zwemmen kan onder het genot van een kopje koffie op het terras even met elkaar gepraat worden. Mensen kunnen op maandagochtend en vrijdagochtend in Zwembad De Meerkamp terecht voor Amstelveen Beweegt Gezond!

“Goed om te zien hoe enthousiast er wordt lesgegeven, maar zeker ook hoeveel plezier de deelnemers hebben”, zegt Ellermeijer. “Bewegen is cruciaal voor de vitaliteit, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is het goed dat senioren hier terecht kunnen. Daarnaast zie je echt dat het een leuke ontmoetingsplaats is waar deelnemers na afloop samen een kop koffie drinken.”

Belangrijk

De deelnemers spraken afgelopen vrijdag met beide wethouders. Zij gaven aan hoe belangrijk deze activiteit voor hen is. Velen van hen doen al jaren mee. Directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur onderstreepte het grote succes van Amstelveen Beweegt Gezond! door een derde ochtend aan te kondigen vanaf september dit jaar.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.