Archief

Gezonde Amstelveense grasvelden dankzij kerstbomeninzameling: ophaaldagen komen er weer aan

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat de eerste twee weken van het nieuwe jaar weer kerstbomen ophalen om er compost van te maken. De kerstbomencompost wordt ieder jaar gebruikt voor de verbetering van Amstelveense grasvelden.

Jaarlijks zamelt de gemeente duizenden kerstbomen in: alle bomen worden vermalen tot compost om het vervolgens weer uit te strooien over de Amstelveense grasvelden. De gemeente verzoekt inwoners alle versieringen uit de kerstboom te halen als zij de boom inleveren of laten ophalen.

Kerstbomen ophalen Amstelveen

Inwoners van hoogbouwwoningen kunnen de kerstboom tussen dinsdag 2 januari tot en met maandag 15 januari 2024 langs de kant van weg leggen op de ophaaldag van de groene containers, bij voorkeur op een parkeerplaats.

Inwoners van laagbouwwoningen kunnen de kerstboom tussen dinsdag 2 januari en vrijdag 12 januari bij de dichtstbijzijnde ondergrondse restafvalcontainer leggen, maar niet op de plaat van de container en bij voorkeur op een parkeerplaats. 

Kerstboom wegbrengen

Inwoners die eerder dan 2 januari van hun kerstboom afwillen, kunnen deze afgeven bij het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer (Grutterij 26). Het Afvalbrengstation is regulier geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.  Let op: Op Oudejaarsdag (zondag 31 december 2023) sluit het station om 15.00 uur. Op Nieuwjaarsdag (maandag 1 januari 2024) is het Afvalbrengstation de hele dag gesloten.

Kunstbomen wegbrengen: De Boem

Kunstbomen die hergebruikt kunnen worden, kunnen op het Afvalbrengstation worden afgeven bij de container van De Boem. Kunstbomen die niet hergebruikt kunnen worden, mogen bij het restafval.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.