Het opnegebroken voet- en fietspad aan Logger

Gezondheidscentrum Marne lastig bereikbaar door afsluiting voet- en fietspad Logger

Amstelveen - De volledige afsluiting van het voet- en fietspad aan Logger in de wijk Waardhuizen vanwege renovatie, blijkt een crime voor (oudere) wijkbewoners die naar het Gezondheidscentrum Marne moeten.

Het voet- en fietspad, dat er al enkele weken uitligt, zal tot en met de tweede week van april zijn afgesloten en dus betekent het vooral voor oudere bewoners uit Waardhuizen een behoorlijke onderneming om het medisch centrum te voet te bereiken, omdat er een flinke omweg gemaakt moet worden.

Omlopen

Het voet- fietspad (dat via een tunneltje onder de autoweg doorloopt richting Marne) is de enige directe 'langzame' verbinding vanuit Waardhuizen richting het Gezondheidscentrum Marne in de wijk Groenelaan. Het Medisch Centrum kan nu alleen per fiets of te voet bereikt worden door via de Groenelaan om te fietsen/of te lopen.  

Een 82-jarige wijkbewoner, die meerdere keren per week te voet naar het medisch centrum moet vanuit Waardhuizen, geeft aan inmiddels vele kilometers te hebben omgelopen en heeft de gemeente gevraagd of het niet anders had gekund en diende die vraag bij de gemeente in.

Geen andere optie

'Een afsluiting was helaas de enige mogelijkheid, 'zegt wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) in een reactie. 'Voor de omgeving is dat natuurlijk zeer vervelend, maar we ontkomen er hier niet aan. We hebben bekeken of we desnoods alleen het voetpad open konden houden, maar dat zou door de aard van de werkzaamheden  voor flinke onveiligheid zorgen voor voetgangers. We hebben een zo veilige mogelijke omleidingsroute ingesteld via de Punter, Groenelaan en Seine. Ondanks dat deze route langer is, is dit de meest veilige optie.' 

Raat stelt dat de aannemer er van doordrongen is dat de werkzaamheden zo snel als mogelijk afgerond dienen te worden en dat alles in het werk wordt gesteld om het fietspad en voetpad zo spoedig weer open te stellen voor voetgangers en fietsers.

De vernieuwing van het fietspad maakt onderdeel uit van het opwaarderen van het fietsnetwerk in Amstelveen

Het Gezondheidscentrum attendeert bezoekers erop dat zij de omleidingsborden dienen te volgen die de gemeente heeft aangebracht en dat zij rekening moeten houden een langere aanloop- of fietstijd.
Ook wordt geadviseerd niet via de auto-oprit naar GC Marne of Waardhuizen te lopen of te fietsen omdat het een gevaarlijk punt betreft.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.