Pixabay.com

GGD: 31 procent Amstelveners heeft nog geen vaccinatie-afspraak gemaakt

Amstelveen - Uit een nieuwe update van GGD Amsterdam Amstelland blijkt dat net iets minder dan 1/3e van de Amstelveners nog geen afspraak heeft gemaakt voor vaccinatie tegen het coronavirus. Circa 2/3e heeft inmiddels wel voor vaccinatie gekozen en is geheel of gedeeltelijk gevaccineerd.

De GGD meldt dat momenteel 44 procent van de Amstelveners van 12 jaar en ouder volledig is gevaccineerd. Nog eens 23 procent van de Amstelveners (ouder dan 12 jaar) heeft inmiddels een eerste prik gehad en heeft  een afspraak voor een tweede prik ingepland; 2 procent heeft een afspraak ingepland voor de eerste prik. Het blijkt dat 31 procent nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt.

Het aantal positieve testen in Amstelveen daalde volgens GGD cijfers de afgelopen week weer licht, na een stijging een week eerder (474 t.o.v. van 533). Het aantal Amstelveners dat zich liet testen nam af, van 3.640 naar 3.049.

Bron, tabellen & disclaimer: zie de website van GGD Amsterdam-Amstelland (klik hier).


Meer nieuws

112 vandaag 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.  

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.