Pixabay.com

GGD: Actiever testbeleid, licht dalende trend opnames

Amstelveen – GGD Amsterdam-Amstelland stelt dat de nieuwste cijfers rond de ontwikkeling van het coronavirus, in de regio waar Amstelveen onder valt, passen bij het actievere testbeleid en bij de licht dalende trend in opnames zoals ook landelijk wordt gezien.

In totaal zijn in de regio Amsterdam-Amstelland (Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer) tot vrijdag 17 april 553 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een toename van 55 personen ten opzichte van afgelopen maandagavond.

Positieve testen
De GGD geeft in plaats van dagelijks, nog twee keer per week een update (dinsdag en vrijdag) over de ontwikkeling van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal  positief geteste inwoners in de regio. De GGD doet dat alleen nog op regionaal niveau en niet meer op gemeenteniveau.

Het aantal positief op corona geteste inwoners in de regio Amsterdam-Amstelland staat inmiddels op 1.777, een toename van 173 personen ten opzichte van maandagavond. De cijfers passen volgens de GGD bij het actievere testbeleid voor onder andere zorgmedewerkers en bij de licht dalende trend in opnames zoals ook landelijk wordt gezien.

Hoger
De GGD meldt aanvullend dat het werkelijke aantal patiënten in de regio zal hoger liggen omdat niet elke verdachte patiënt getest wordt op COVID-19. Ook zijn de aantallen in de laatste paar dagen zijn nog niet volledig, doordat er vertraging is in de meldingen. Deze zullen in de komende dagen worden aangevuld.

RIVM: Positieve testen Amstelveen
Het RIVM maakt nog wel (dagelijks) lokale informatie openbaar over de ontwikkelingen per gemeente. In Amstelveen zijn sinds de uitbraak ongeveer 240 Amstelveners positief getest op het coronavirus zo blijkt uit de meest recente kleurkaart van het RIVM.

RIVM: ziekenhuisopnames Amstelveen
Tot 17 april zijn volgens het RIVM 48 Amstelveners opgenomen (geweest) in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting (51,8 per 100.000 inwoners).

Het RIVM geeft het aantal per 100.000 inwoners weer om gemeenten beter te kunnen vergelijken. Daaruit blijkt dat Amstelveen relatief gezien nog altijd het meeste ziekenhuisopnames telt van de Amsterdam-Amstelland-gemeenten. In Aalsmeer en Ouder-Amstel blijft het aantal ziekenhuis opnames voorlopig stabiel, in Uithoorn, Amsterdam en Amstelveen is sprake van een (lichte) toename.

grafiek17apr.jpg

RIVM: overleden Amstelveners
Het aantal (door RIVM geregistreerde) overleden inwoners aan COVID-19 stond gisteren (17 april) volgens het RIVM op 27 personen, maar het werkelijke aantal ligt volgens het RIVM hoger. 

RIVM: Landelijke cijfers
In heel Nederland zijn bij het RIVM (17 april)  inmiddels 30.449 (+1235) mensen geregistreerd als positief getest op het coronavirus. Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames staat op 9.465 (+156). Voor zover geregistreerd en bekend bij het RIVM  zijn er 3.459 mensen in Nederland overleden (+144) aan de gevolgen van het coronavirus.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.