Bord op de plek waar de dinsdag en vrijdagmarkt wordt gehouden

GGD Amsterdam meldt inmiddels 64 vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – De GGD Amsterdam-Amstelland heeft gisterenavond rond kwart over 8 bekend gemaakt dat er inmiddels 64 inwoners van Amstelveen positief getest zijn op het Coronavirus.

Een update van het RIVM gisterenmiddag (vrijdag 27 maart) om 14.00 uur ging nog uit van 52 vastgestelde besmettingen in Amstelveen.

De (GGD) Amsterdam meldde gisterenavond voor het eerst het aantal besmettingen per gemeenten in deze regio, waar in totaal 603 besmettingen zijn vastgesteld. De verdeling ziet er volgens de website van gemeente Amsterdam als volgt uit:

Verdeling over de gemeenten:

Amsterdam: 487

Amstelveen: 64

Aalsmeer: 15

Diemen: 13

Ouder-Amstel: 5

Uithoorn: 13

Nog niet bekend: 6

Totaal: 603

In de totale  regio Amsterdam-Amstelland blijken gisteren 118 mensen positief te hebben getest op het coronavirus, meldt Amsterdam. 'Van deze 118 nieuwe patiënten zijn er voor zover  bekend 45 in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen in de Regio Amsterdam-Amstelland komt hiermee op 603. In totaal zijn  205 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.'

Zie voor meer informatie: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/coronavirus/


Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.