Mobiele GGD-testlocatie

GGD: corona-besmettingen lopen ook in Amstelveen op, vaccinatiegraad bijna 85%

Amstelveen - Uit de nieuwe cijfers van GGD Amsterdam-Amstelland (13 oktober 2021) blijkt dat het aantal vastgestelde Covid19-besmettingen in Amstelveen nagenoeg is verdubbeld ten opzichte van een week eerder. Er werden 60 besmettingen geregistreerd, een week eerder waren dat er nog 33.

Ook landelijk is sprake van een toename van het aaantal coronabesmetiing, zo maakte het RIVM gisteren bekend in de week-update.

Meer dan 80 procent van de Amstelveners is volledig - en een klein percentage gedeeltelijk - gevaccineerd tegen het coronavirus. Afgelopen week lieten net even meer dan achthonderd Amstelveners zich bij een GGD-locatie testen op het virus, zo’n 150 meer dan een week eerder.

De recente GGD-coronacijfers van de regio Amsterdam-Amstelland, waar Amstelveen onder valt, zijn te bekijken via deze link (klik hier).


Meer nieuws

112 vandaag 12:11

Voetganger aangereden in Aalsmeer; automobilist aangehouden

Aalsmeer- Aan de Stommeerweg in Aalsmeer is zondagochtend vroeg een voetganger aangereden door een automobilist. De bestuurder van de wagen is na het ongeval aangehouden; de politie heeft inmiddels laten weten dat de bestuurder onder invloed verkeerde.

Verkeer & Vervoer 12 aug. 2022 11:57

Werkzaamheden A9: verkeershinder Colijnweg, afsluitingen Bleekerskade, Sierkade

Amstelveen – In verband met werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen worden tussen medio augustus en medio november op diverse momenten afsluitingen ingesteld op en rond de Burgemeester A. Colijnweg. Onder andere de onderdoorgangen onder de A9 bij de Bleekerskade en de Sierkade worden afgesloten.

Algemeen 12 aug. 2022 10:58

Amstelveen krijgt bamboe-raadhuis: werkzaamheden starten 15 augustus

Amstelveen - De houten gevel van het raadhuis in Amstelveen wordt in de komende anderhalf jaar compleet vervangen voor bamboe. In totaal gaat het om liefst 2.500m2 bamboe dat zal worden aangebracht. De werkzaamheden starten komende maandag en het bamboe-raadhuis is vermoedelijk aan het einde van 2023 gereed.