Mobiele GGD-testlocatie

GGD: corona-besmettingen lopen ook in Amstelveen op, vaccinatiegraad bijna 85%

Amstelveen - Uit de nieuwe cijfers van GGD Amsterdam-Amstelland (13 oktober 2021) blijkt dat het aantal vastgestelde Covid19-besmettingen in Amstelveen nagenoeg is verdubbeld ten opzichte van een week eerder. Er werden 60 besmettingen geregistreerd, een week eerder waren dat er nog 33.

Ook landelijk is sprake van een toename van het aaantal coronabesmetiing, zo maakte het RIVM gisteren bekend in de week-update.

Meer dan 80 procent van de Amstelveners is volledig - en een klein percentage gedeeltelijk - gevaccineerd tegen het coronavirus. Afgelopen week lieten net even meer dan achthonderd Amstelveners zich bij een GGD-locatie testen op het virus, zo’n 150 meer dan een week eerder.

De recente GGD-coronacijfers van de regio Amsterdam-Amstelland, waar Amstelveen onder valt, zijn te bekijken via deze link (klik hier).


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.