Pixabay.com

GGD: Meer Amstelveners getest, 221 positief

Amstelveen - Uit nieuwe weekcijfers van GGD Amsterdam-Amstelland blijkt dat er in vergelijking tot een week eerder flink meer Amstelveners een coronatest (COVID19) op een GGD-testlocatie hebben ondergaan.

In totaal ondergingen afgelopen week (week 41) 1351 Amstelveners een GGD-coronatest, tegenover 1102 een week eerder. Dat is een stijgng van 249 testen in Amstelveen. 

Er is geen sprake van een Amstelveens testrecord: in week 36 (begin september) werden er in een week tijd 1362 GGD-testen bij Amstelveners afgenomen.  Ter vergelijk: toen werden er nog 34 Amstelveners positief bevonden, nu meldt de GGD 221 positieve Amstelveense testen in een week (6,5 keer zoveel als in week 36 met nagenoeg hetzelfde aantal testen).

In vergelijking tot vorige week werden er deze week in Amstelveen 32 meer postieve testen gemeld dan een week eerder [week 40: 189 Amstelveners positief getest (1102 testen) / week 41: 221 Amstelveners positief getest (1351 testen)]

Amsterdam-Amstelland

In alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland werden afgelopen week meer inwoners getest: in Amsterdam zelfs 20 procent meer (18.224 totaal).  3594 Amsterdammers ontvingen een positieve testuitslag van de GGD. Het absolute aantal positief geteste mensen in Amsterdam steeg met 39% gestegen ten opzichte van de week ervoor. In alle regiogemeenten steeg ook het aantal positief geteste personen. De grootste relatieve stijging was te zien in Ouder-Amstel en Uithoorn. 

De laatste cijfers van de GGD in de regio Amsterdam-Amstelland (week 41) zijn te raadplegen op de website van de GGD


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.