GGD meldt forse daling aantal coronatesten in Amstelveen

Amstelveen - Uit vandaag bekendgemaakte cijfers van de GGD Amsterdam-Amstelland blijkt dat afgelopen week aanzienlijk minder Amstelveners zich hebben laten testen op Covid-19 bij GGD-testlocaties. Die daling in testen was te zien in de hele regio Amsterdam-Amstelland, waar 35 procent minder testen werden afgenomen.

De GGD denkt dat de daling deels kan worden verklaard doordat een uitzonderlijk groot aantal testen werd afgenomen in de dagen voor kerst een week eerder - en een abrupt lager aantal testen tijdens de daarop volgende vakantieweek. De testlocaties waren overigens ook tijdens de feestdagen geopend.

Daling in hele regio Amsterdam-Amstelland

In Amstelveen ondergingen tussen 28 december en 3 januari 1355 Amstelveners een Covid-19-test op een GGD-locatie, een week eerder waren dat er met 1803 tests 448 minder. De week daarvoor gingen nog 1955 Amstelveners naar een testlocatie.  Een daling in testen werd gezien in alle gemeenten met uitzondering van Uithoorn waar het aantal gelijk bleef. In alle stadsdelen van Amsterdam werd ook een afname in testen waargenomen.

Besmettingsgraad

Uit de GGD-cijfers blijkt momenteel dat Amstelveen de laagste besmettingsgraad heeft van de regio, zoals eerder deze week ook al uit weekcijfers van het RIVM duidelijk werd. Omgerekend naar 100.000 inwoners ligt die besmettingsgraad in Amstelveen op 172, lager dan in regiogemeenten Amsterdam (231), Diemen (240),  Ouder-Amstel (290), Aalsmeer (311) en Uithoorn (334). In Amstelveen werden in absolute aantallen 158 inwoners positief getest.

Voor bron en disclaimer: zie GGD Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.