Een entreebord bij de AFAS-vaccinatielocatie in Zuidoost waar Amstelveners ook terecht kunnen voor vaccinatie

GGD opent nieuwe vaccinatielocatie: in Amstelveen

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland opent donderdag 1 juli 2021 een nieuwe corona-vaccinatielocatie aan de Bovenkerkerweg 6-8 in Amstelveen.

Dat kondigt de GGD vandaag aan. 'De plek in Amstelveen is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid voor automobilisten en de centrale ligging bij Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Naast de NDSM-Loods in Noord, de RAI in Zuid, de Calandhal in Nieuw West en AFAS in Zuidoost is dit de vijfde vaccinatielocatie voor de regio Amsterdam-Amstelland.'

Laagdrempeliger

Amsterdams wethouder Simone Kukenheim (Zorg) noemt de nieuwe vacciantielocatie igoed nieuws voor Amstelveners, Aalsmeerders, Uithoornaars en andere zuidelijke inwoners van onze regio. ”Deze nieuwe en goed bereikbare vaccinatielocatie maakt een prik halen nog laagdrempeliger. Vanaf 19 juni krijgen we regionaal ruim 12.000 vaccins per dag van het Rijk en kunnen we verder opschalen. Zodra we meer vaccins van het Rijk krijgen, breiden we nog verder uit. De maximale capaciteit van de vijf vaccinatielocaties samen is nu 21.000 vaccinaties per dag'.

450 vaccinaties per dag

De GGD start op de nieuwe locatie, die kleinschaliger is dan de RAI of AFAS, met 450 vaccinaties per dag. Het vaccineren gebeurt op deze locatie 6 dagen per week van 08.30 tot 16.00 uur. 'Bij de andere locaties blijven we 7 dagen per week vaccineren van 08.00 uur tot 20.00 uur. De GGD gaat ervan uit dat deze locatie tot 1 september voor vaccinaties gebruikt gaat worden', aldus de GGD.

Het vaccineren vindt uitsluitend plaats op uitnodiging. Die uitnodiging ontvangen mensen per post via het RIVM, waarna ze zelf een afspraak kunnen maken. Alleen mensen die een afspraak hebben om gevaccineerd te worden, kunnen naar binnen. Onder de locatie is ruime parkeergelegenheid waar automobilisten door verkeersregelaars de weg wordt gewezen.

Coronatest Amstelveen

Deze week maakte gemeente Amstelveen ook bekend dat de coronatestbus, die al sinds 17 mei op het parkeerterrein bij de Van der Hooplaan en de Sportlaan staat, een maand langer blijft staan en tot 18 juli dagelijks geopend is.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:19

Amstelveen heeft een Diverging Diamond Interchange (DDI) en dat is even wennen

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg nabij Stadshart Amstelveen is afgelopen weekend in recordtempo een speciaal en complex kruispunt aangelegd in verband met de werkzaamheden rond Rijksweg A9. Voor veel weggebruikers is het even wennen, maar de nieuwe (tijdelijke) Diverging Diamond Interchange (afgekort DDI) lijkt vooralsnog goed te werken.

112 gisteren 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.