Pixabay.com

GGD: positieve testen in regio inmiddels boven de 2000

Amstelveen - Inmiddels zijn in de regio Amsterdam-Amstelland, waar Amstelveen onder valt, meer dan tweeduizend mensen positief getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit de laatste update van de GGD, gisterenavond.

2042
Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam-Amstelland (Amstelveen, Amsterdam/Diemen, Ouder-Amstel, Aalsmeer en Uithoorn) staat inmiddels op 2042. Het werkelijke aantal patiënten in de regio zal hoger liggen omdat niet elke verdachte patiënt getest wordt op COVID-19.

Opnames ziekenhuis regio
In totaal zijn in deze regio 594 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis vanwege een corona-besmetting. Omdat opnames die plaatsvinden na melding niet per se volledig worden geregistreerd bij de GGD, kan het werkelijke aantal opnames van COVID-19 patiënten hoger liggen.

Opnames ziekenhuis Amstelveen
Volgens gegevens van het RIVM zijn in Amstelveen tot dusver 50 inwoners in een ziekenhuis opgenomen (geweest) in een ziekenhuis vanwege een COVID-19 besmetting. Tot gisteren is van 31 Amstelveners bekend dat zij zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Landelijke cijfers
In heel Nederland zijn tot dusver 3.916 corona-sterfgevallen geregistreerd. 34.134 mensen zijn positief getest, 9.897 mensen zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Vanmiddag rond 2 uur maakt het RIVM weer nieuwe gegevens bekend, de GGD doet dat aankomende vrijdag weer.

Maatregelen
Gisteren maakte het kabinet bekend dat enkele maatregelen worden versoepeld en dat andere maatregelen intact blijven. Lees hier wat er gaat veranderen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.