Gia Gelato doneert weer tientallen ijstaarten

Amstelveen - IJssalon Gia Gelato in het Oude Dorp heeft tientallen ijstaarten gedoneerd aan zorgorganisatie Brentano, Participe Amstelland en de ZZP-groep.

De ijssalon doneerde al vaker ijstaarten, zoals bijvoorbeeld aan de Voedselbank Amstelveen. ‘Een klein gebaar met zorg voor elkaar’ is het motto van eigenaren Tawros Aslanjan en Danilo Giannotta.

Blij maken

‘Vanwege de coronamaatregelen is het een lastig jaar geweest. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor groepen mensen die extra aandacht verdienen. Denk aan ouderen, voor wie de decembermaand ook zonder corona een eenzame tijd kan zijn; gezinnen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen en zzp-ers die hard in hun portemonnee worden geraakt door corona. Door onze ijstaarten juist aan deze groepen te doneren, gaan we voedselverspilling tegen en maken we tegelijkertijd een heleboel mensen blij,’ aldus Aslanjan. 'Met deze actie willen wij mensen graag een riem onder het hart steken voor de jaarwisseling.'

Brentano dankbaar

Robert Jan Machielse, chef kok van Brentano, is ook blij met deze actie. ‘Het is een leuke verrassing voor de bewoners van onze zorginstellingen. Zo wordt nieuwjaarsdag extra feestelijk.’ Vanaf 29 december 2021 brengen de medewerkers van Gia Gelato de smakelijke ijstaarten langs bij de bewoners van zorgorganisatie Brentano. De ijstaarten die bestemd zijn voor Participe Amstelland en de ZZP-groep worden afgehaald in de ijssalon.

Op dit moment is Gia Gelato gesloten, maar vanaf 1 maart 2022 kan men er weer terecht voor ijs- en koffieproducten.


Meer nieuws

Wonen gisteren 11:04

Htel-gebouw Amstelveen Zuid krijgt complete metamorfose

Amstelveen - Het Htel-gebouw op de hoek van de Laan van de Helende Meesters en de Groenelaan in Amstelveen Zuid zal een complete metamorfose ondergaan. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:40

Het wil niet echt vlotten met de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp

Amstelveen - De gemeente blijft veel klachten binnenkrijgen over de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp van Amstelveen. De paaltjes weren sinds het najaar van 2021 doorgaand verkeer uit de dorpskern, maar blijken allerminst feilloos te werken.