Gia Gelato doneert weer tientallen ijstaarten

Amstelveen - IJssalon Gia Gelato in het Oude Dorp heeft tientallen ijstaarten gedoneerd aan zorgorganisatie Brentano, Participe Amstelland en de ZZP-groep.

De ijssalon doneerde al vaker ijstaarten, zoals bijvoorbeeld aan de Voedselbank Amstelveen. ‘Een klein gebaar met zorg voor elkaar’ is het motto van eigenaren Tawros Aslanjan en Danilo Giannotta.

Blij maken

‘Vanwege de coronamaatregelen is het een lastig jaar geweest. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor groepen mensen die extra aandacht verdienen. Denk aan ouderen, voor wie de decembermaand ook zonder corona een eenzame tijd kan zijn; gezinnen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen en zzp-ers die hard in hun portemonnee worden geraakt door corona. Door onze ijstaarten juist aan deze groepen te doneren, gaan we voedselverspilling tegen en maken we tegelijkertijd een heleboel mensen blij,’ aldus Aslanjan. 'Met deze actie willen wij mensen graag een riem onder het hart steken voor de jaarwisseling.'

Brentano dankbaar

Robert Jan Machielse, chef kok van Brentano, is ook blij met deze actie. ‘Het is een leuke verrassing voor de bewoners van onze zorginstellingen. Zo wordt nieuwjaarsdag extra feestelijk.’ Vanaf 29 december 2021 brengen de medewerkers van Gia Gelato de smakelijke ijstaarten langs bij de bewoners van zorgorganisatie Brentano. De ijstaarten die bestemd zijn voor Participe Amstelland en de ZZP-groep worden afgehaald in de ijssalon.

Op dit moment is Gia Gelato gesloten, maar vanaf 1 maart 2022 kan men er weer terecht voor ijs- en koffieproducten.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:57

Amstelveen van voorheen (283)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 283 een oude kiek van de Mr. Rendorplaan in de wijk Elsrijk West.