FB Team Milieu Politie Amsterdam
112

Gifverspreider(s) actief in Aalsmeer: vogels dood, waarschuwing voor mensen met huisdieren/kleine kinderen

Aalsmeer - Aan de Meester Jac. Takkade in Aalsmeer zijn recent tientallen opzettelijk vergiftigde vogels aangetroffen. De politie waarschuwt met name mensen met huisdieren en/of kleine kinderen voorzichtig te zijn, omdat het aangetroffen gif zeer gevaarlijk is.

De politie is naarstig op zoek naar mensen die meer weten over de zaak en deed daartoe gisteren een oproep via social media. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de vergiftiging van de vogels opzettelijk is gedaan; ook meldt het Team Milieu van de Politie Amsterdam dat het niet de eerste keer is dat vergiftigde vogels in de betreffende omgeving zijn aangetroffen.

Zeer gevaarlijk: raak dode/gewonde vogels niet aan

'Het aangetroffen gif is zeer gevaarlijk voor zowel mens als dier. Mensen met huisdieren en kleine kinderen wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en geen dode of gewonde vogels aan te raken,' aldus de milieupolitie. Bij het aantreffen van dode of gewonde vogels wordt geadviseerd om contact op te nemen met de Dierenambulance Ronde Venen-Amstelland. 

Tips

Mensen die meer informatie hebben over de vergiftigingen langs de Meester Jac. Takkade in Aalsmeer wordt dringend verzocht telefonisch contact op te nemen via  0900-8844 met verwijzing naar  proces-verbaalnummer PL1300_ 2021210147.

Anoniem

De Dierenambulance  meldt aanvullend dat zij berichten krijgen dat er mensen zijn die informatie hebben, maar geen melding durven te maken of informatie durven te geven. De Dierenambulance verzoekt hen contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 'Op deze manier komt de informatie toch bij de juiste personen terecht en blijf je zelf anoniem. Help alstublieft mee om deze zaak op te lossen, zodat de persoon of personen verantwoordelijk gehouden kunnen worden.'
 


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.